Apple je jedna z najväčších spoločnosti sveta a tak musí vo vysokej miere dbať aj na bezpečnosť svojich zamestnancov, ktorých nemôže dostať do akéhokoľvek rizika. Presne preto neberie nič na ľahkú váhu a akonáhle sa v Írskom Corku objavilo podozrenie na výhražne maily, muselo budovu spoločnosti opustiť 4000 zamestnancov na celé 2 hodiny.

Výhražné e-maily

Výhražné e-maily sú pre obrovské spoločnosti naozaj nepríjemné, nakoľko pri ohrození bezpečnosti hrozí zamestnancom nebezpečenstvo, a to si jednoducho nemôže nikto dovoliť. Bolo by okolo toho veľké mediálne haló a to určite nikto nechce, rovnako tak nikto nechce aby niekto prišiel k úrazu kvôli zanedbaniu ochrany. V Írskom Corku sa najnovšie presne takéto e-maily objavili a tak museli zamestnanci opustiť budovu na celé 2 hodiny. Pravdepodobne kvôli riziku bomby. 4000 zamestnancov stálo na daždi a to len preto, lebo niekto nemal svoj deň alebo sa chcel pobaviť takýmto výhražným listom.

Nech sa ale veľmi dlho neteší, pokiaľ zanechal nejaké stopy, čo v sfére počítačov nemusí byť až taký problém. Vyšetrovatelia, ktorí už celý tento nepríjemný prípad sledujú ich pravdepodobne nájdu a iniciátor týchto vyhrážok pôjde pykať za mreže, poprípade skončí s podmienkou. Uvidíme teda, ako sa celý tento prípad vyšetrí ale vôbec nepôjde o prvý falošný prípad nahlásenia bomby v priestoroch spoločnosti Apple!

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si tiež  3 aplikácie, ktoré sú práve teraz v zľave
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.