Facebook Messenger je skvelá aplikácia, keď chceš byť v kontakte so svojimi priateľmi alebo rodinou, ale vedel si tiež, že priamo v chate môžeš hrať hru? Messenger neprestáva prekvapovať. Jednoducho vložíš ty a tvoj kamarát do chatu príkaz, ktorý odštartuje hru a môžte začať hrať.  Najlepšie na tom je, že si nepotrebuješ stiahnuť žiadne rozšírenia ale môžeš začať hneď hrať na tvojom iOS zariadení alebo počítací. 

Ako si v messengeri zahrať skrytú hru

Skrytá hra, o ktorej hovorím sa bude určite páčiť milovníkom šachu, lebo táto skrytá hra je práve šach. V chate stačí, aby si napísal príkaz @fbchess play. Ak chceš hrať v skupinovom chate (čo by mohlo ostatných otravovať), tak potom zadaj príkaz aj s menom používateľa, s ktorým chceš hrať , teda napríklad @fbchess play Tom. 

Biele figúrky vždy dostane  tvoj súper, teda bude začínať ako prvý. Ak chceš začínať ty, stačí vložiť príkaz @fbchess play white. Pre pohyb šachu musíš zadať príkaz @fbchess a za ním písmeno, ktorým vyberieš figúrku (napríklad veľké P pre pešiaka alebo K pre kráľa) a hneď za to ešte pozíciu (napríklad d4). Príkaz by mohol vyzerať teda takto: @fbchess PD4, čím by si posunul pešiaka na pozíciu D4.

Vždy sa uisti, že pre figúrky používaš veľké písmená. Lebo ak túto podstatnú vec nedodržíš nič sa nestane. V hre budeš musieť dávať veľký pozor na to čo píšeš, ale keď si to raz zahráš a zvykneš na ovládanie, určite sa ti táto skrytá hra v Messengeri zapáči a možno potom začneš hrať šach častejšie, aspoň si precvičíš svoje logické myslenie.

obrázok Šachov v chate na messengeri

Príkazy

@fbchess play – začiatok hry
@fbchess play white/black – záhajenie hry s vybratou farbou
@fbchess play white Tom – vybranie hráča v skupinovom chate a jeho farbu
@fbchess resign – vzdať sa
@fbchess show – ukázať aktuálmu pozíciu
@fbchess undo –vrátiť posledný krok
@fbchess stats – ukáže štatistiku medzi hráčmi
@fbchess e4 – Posunie figúrku na E4
@fbchess Pe4 – posunie pešiaka na E4
@fbchess draw offer – remíza
@fbchess continue From 1:1 conversation –pokračovanie hry z inej konverzácie
@fbchess continue with [friend] – pokračovanie hry s iným hráčom
@fbchess continue from [thread name] – pokračovanie hry zo skupinovej konverzácie

Figúrky

P – pešiak
K – kráľ
Q – dáma
N – jazdec (kôň)
R – veža
B – strelec

Obrázok šachov v messengeri

 

 

Prečítajte si tiež  iMessage mieri na Android a Apple tomu pravdepodobne nijako nezabráni
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.