Instagram je dobre známa sociálna sieť spadajúca pod Facebook, ktorá zažíva počas posledných rokov obrovský boom. Je to aj preto, lebo okopírovali jednu z najvýznamnejších funkcií Snapchatu, takzvané Stories. Dnes už Snapchat používa omnoho menej ľudí, ako pre pár rokmi a podpísal sa pod to práve Instagram. 

Stories

Na Stories sme si už zvykli a dá sa povedať, že obrovské percento nových používateľov prišlo hlavne kvôli nim. Môžu tak sledovať nie len sami seba navzájom ale aj najrôznejšie celebrity z celého sveta, ktoré sú s nimi v ešte lepšom kontakte. Tieto zábery či fotky dokonca ponúkajú aj jednoduché úpravy, filtre či napríklad zmenu tváre.

Presne tak ako to mal Snapchat. Ľudia si sem môžu pridávať ankety, gify, nálepky či text. Proste paráda. Určite ale vieš, že tu jedna vec chýbala. Taký detail, ktorý Snapchat mal, no Instagram už nie. Je to upozornenie pri snímkach obrazovky!

Screenshot!

Áno, je to tak, pokiaľ si v súčasnej dobe vytvorí niekto screen z tvojho príbehu na Instagrame, nikto o tom nevie iba ten, kto ten snímok vyhotovil. Pravdepodobne to ale nemusí byť úplne bezpečné, človek môže snímok ľahko použiť napríklad proti tebe. Ako ale vieš, kto ten snímok v skutočnosti vyhotovil? Asi nijako! Instagram sa to rozhodol zmeniť. Akonáhle si ktokoľvek vyhotoví snímku obrazovky, notifikácia ti to oznámi. Nie je to ale všetko.

Predstavitelia sociálnej siete chcú nabádať ľudí aby mali na svojom profile neustále nejakú tú Story. Urobia to jednoducho tak, že po skončení príbehu ti Instagram oznámi, že sa tak stalo (to doteraz nerobil). Akonáhle ti príde takéto upozornenie, je to impulz pre teba natočiť niečo ďalšie. Momentálne ešte nie je celkom jasné, kedy sa týchto vecí dočkáme, no určite to bude už čoskoro. Instagram už novinky testuje na malej vzorke používateľov a zatiaľ majú pozitívny feedback. Čo na to hovoríš. Nechýbalo ti to?

Takto bude vyzerať notifikácia - svetapple.sk
Takto bude vyzerať notifikácia – svetapple.sk
Prečítajte si tiež  Apple predĺžuje bezplatné Apple TV+ až do júla 2021
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.