Ut, 23.04.2024
Úvod Blog

AirPods kúpite v zľave za fantastickú cenu. Obľúbené slúchadlá sa teraz oplatia

AirPods 2
Zdroj: Unsplash / Hostaphoto / Tarun Savvy (úprava redakcie)

AirPods sú slúchadlá, ktoré keď raz vyskúšate, budete ich milovať. Majú vynikajúci ergonomický dizajn, kvalitné prehrávanie zvuku a tiež špičkovú kompatibilitu s ostatnými Apple zariadeniami. Dnes máte šancu získať AirPods po zľave za veľmi výhodnú cenu. Za takéto peniaze sa ich nákup jednoznačne oplatí.

Bezdrôtové slúchadlá od Apple boli navrhnuté tak, aby pohodlne zapadli do každého ucha a navyše ho dokázali detegovať. To znamená, že keď si ich doň vložíte, aktivuje sa prehrávanie a naopak, keď si ich vyberiete, automaticky sa zastaví. AirPods majú aj dotykové stopky na ovládanie prehrávača a ponúkajú priestorový zvuk, ktorý oceníte ako pri hudbe, tak aj pri sledovaní filmov. Samozrejmosťou je aj pop-up okno na veľmi rýchle párovanie s akýmkoľvek iOS zariadení. AirPods stačí priložiť ku iPhonu, potvrdiť jedno okno a o zvyšok sa postará softvér.

Čo sa týka ceny, AirPods boli vždy drahé slúchadlá. Za základný model si Apple pýta poriadne mastných 159 €, avšak vy môžete výrazne ušetriť. Po kliknutí na tento odkaz totiž AirPods kúpite len za 100,95 €, vďaka čomu vám k dobru ostane skoro 60 €. AirPods sa vám pri tom nehodia len na počúvanie hudby, alebo sledovanie filmov, ale vďaka kvalitným vstavaným mikrofónom ich môžete využívať ako alternatívu za handsfree. Ľudia cez ne veľmi radi telefonujú lebo je to pohodlné.

AirPods cena
Zdroj: Unsplash / Daniel Korpai / Khoa Nguyen (úprava redakcie)

Nároční spotrebitelia tiež ocenia prítomnosť 24 hodinovej výdrže batérie na jedno nabitie, pričom samotné slúchadlá mimo puzdra zvládnu až 5 hodín. Okrem toho sa môžete spoľahnúť aj na podporu služby Nájsť (Find My), cez ktorú si viete zobraziť poslednú polohu slúchadiel na mape, prípadne v nich na diaľku prehrať silný zvuk,

Ak sa vám teda toto zariadenie páči, po kliknutí na tento odkaz ho môžete mať za 100,95 €. Okrem kvalitného zvuku budete doslova milovať aj to, ako jednoducho sa v kombinácii s ostatnými iOS zariadeniami používa.

A ak si budete chcieť kúpiť aj silikónové puzdro, na Loopi.sk ho nájdete hneď v niekoľkých prevedeniach za fantastickú cenu. Tak na čo ešte čakáte?

Loopi AirPods Pro silicone case
Zdroj: Loopi

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Neuveríte, ako lacno kúpite iPhone 14. Je to špičkový smartfón, ktorý sa oplatí

iPhone 14
Zdroj: YouTube / GadgetIn / HUDAKOV (úprava redakcie)

Ak si chcete kúpiť dostupný iPhone s vynikajúcim procesorom, dlhou výdržou batérie a kvalitným fotoaparátom, máme pre vás jeden tip. Obľúbený iPhone 14 sa dá teraz kúpiť za extrémne výhodnú cenu. Tento model má všetko, čo od neho budete potrebovať a vďaka výkonnému čipu vám ponúkne aj dlhoročnú podporu najnovších verzií operačného systému iOS.

Prémiové hliníkové zariadenie budete ovládať cez kvalitný 6,1″ OLED displej s vysokým rozlíšením aj jasom a výrezom pre Face ID. Táto technológia slúži na skenovanie tváre a odomykanie / zamykanie zariadenia. Displej je tiež chránený technológiou Ceramic Shield pred rozbitím a iPhone 14 spĺňa aj normu IP68, vďaka čomu prežije kontakt s vodou. Veľmi však oceníte aj výkonnejšiu verziu procesora A15 Bionic, ktorá je spojená so 6 GB RAM. Bez zaváhania zvládne aj náročnejšie aplikácie a hlavne bude podporovať najnovšie verzie iOS ešte 4 – 5 rokov. Koľko však iPhone 14 stojí?

To je na tom to najkrajšie. Zariadenie s takto nabitým hardvérom od spoločnosti Apple dnes môžete kúpiť nečakane lacno. Zatiaľ čo v čase uvedenia na trh iPhone 14 štartoval na čiastke 999 €, dnes ho po kliknutí na tento odkaz kúpite len za 619 €, vďaka čomu výrazne ušetríte. Samozrejme už hovoríme o základnej 128 GB verzii.

iPhone 14 Plus
Zdroj: YouTube / Dion Schuddeboom / GregsGadgets (úprava redakcie)

iPhone 14 je potom geniálny aj z hľadiska fotoaparátu. V zadnej časti nájdete dva špičkové 12 Mpx snímače, ktoré ponúkajú klasický a ultraširokouhlý pohľad. Zábery sú navyše opticky stabilizované na úrovni snímačov, vďaka čomu vaše videá vôbec nebudú roztrasené a náročnejší používatelia ocenia aj rôzne režimy, vďaka ktorým sa iPhone 14 približuje špičkovým fotoaparátom či kamerám za tisíce eur. Je tu napríklad portrét, filmový režim, akčný režim (ešte lepšia stabilizáciu) či nočný režim.

Apple sa pri tomto modeli chváli aj dlhou celodennou výdržou batérie na jedno nabitie, podporou 5G siete či automatickou detekciou autonehôd. iPhone 14 má dokonca aj podporu pre satelitné SOS volania, no aby sme boli fér, tá zatiaľ v našich končinách nie je k dispozícii. Ak sa ale vyberiete na turistiku napríklad do Rakúska, hodiť sa môže. Pokiaľ vás teda iPhone 14 zaujal, po kliknutí na tento odkaz ho získate len za 619 €. Z nášho pohľadu je to veľmi rozumná voľba, ktorá dáva zmysel pre stredne náročných spotrebiteľov. Rozhodnutie, ale nechávame na vás.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

AKTUÁLNE: SkyShowtime spúšťa na Slovensku predplatné s reklamami (+cena)

Zdroj: SkyShowtime
Zdroj: SkyShowtime (úprava redakcie)

Nové Štandardné predplatné s reklamami bude dostupné od 23. apríla, čím sa SkyShowtime stane prvou veľkou streamovacou službou, ktorá spustí predplatné s reklamami súčasne na všetkých svojich trhoch.

Zavedením Štandardného predplatného s reklamami ponúka služba SkyShowtime zákazníkom dva skvelé zážitky – s reklamou a bez – oba za skvelú cenu. Vďaka obom variantom predplatného, možnostiam a flexibilite, ktoré ponúka všetkým svojim zákazníkom, bude SkyShowtime aj naďalej poskytovať nielen najlepší obsah, ale aj skvelý pomer ceny a kvality a širokú možnosť výberu.

Štandardné predplatné s reklamami bude poskytovať prémiový divácky zážitok s priemerne štyrmi až piatimi minútami reklám za hodinu.

Generálny riaditeľ spoločnosti SkyShowtime Monty Sarhan uviedol: „SkyShowtime sa od začiatku snaží poskytovať vysokú hodnotu a záruku skvelej zábavy za skvelú cenu. Spustenie nášho predplatného s reklamami je ďalším krokom vo vývoji našich služieb, ktorý prichádza v dobe, keď ľudia hľadajú väčší výber a flexibilitu. Sme nadšení, že sme prvou streamovacou službou, ktorá ponúkne zákazníkom na všetkých našich trhoch variant s reklamou.“

Nové ceny a balíky predplatného SkyShowtime:

  • Predplatné Plus (bez reklám): 7,99 € / mesačne namiesto súčasných 5,99 €. Predplatitelia tak budú platiť každý mesiac za SkyShowtime o 2 € viac.
  • Nové predplatné s reklamami: 4,99 € / mesačne – ak vám nebudú vadiť reklamné prestávky, tento balík, ktorý je skoro za polovicu, môže byť pre vás vhodnejší.
  • Možnosti výhodného ročného predplatného: SkyShowtime ponúka aj možnosť výhodného ročného predplatného. Ak si takto kúpite balík s reklamami, zaplatíte iba 39,99 € (3,33 € / mesačne). Pri balíku bez reklám je cena 62,99 € (5,25 € / mesačne)

SkyShowtime ponúka množstvo atraktívneho obsahu 

SkyShowtime
Zdroj: SkyShowtime

SkyShowtime je exkluzívnym domovom všetkých piatich sérií celosvetového seriálového hitu Yellowstone a jeho spin-offov 1883 a 1923, a ponúka nielen najlepšiu svetovú zábavu, ale aj rastúci zoznam oceňovaných originálov z miestnej produkcie.

V oboch predplatných SkyShowtime nájdete rovnaké filmové trháky, nové a exkluzívne seriály a pôvodné tituly za skvelé ceny vrátane: A Gentleman in Moscow (Gentleman v Moskve), Apples Never Fall (Jablká nepadajú ďaleko), Bargain, HALO (2. séria), Knuckles, Mayor of Kingstown (Starosta mesta Kingstown) S3, Mission Impossible: Dead Reckoning (Mission Impossible: Odplata), Oppenheimer, Paw Patrol: The Mighty Movie (Labková patrola vo veľkofilme) Star Trek: Discovery (1.-5. séria), The Envoys (Los Enviados) S2, The Family Stallone (Rodina Stalloneovcov) S2, The Tattooist of Auschwitz (Tetovač z Auschwitzu), Trolls Band Together (Trollovia 3) a Veronika.

Nové Štandardné predplatné s reklamami bude zavedené na všetkých viac ako 20 trhoch: v Albánsku, Andorre, Bosne a Hercegovine, Bulharsku, Česku, Čiernej Hore, Dánsku, Fínsku, Holandsku, Chorvátsku, Kosove, Maďarsku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Rumunsku, Severnom Macedónsku, Srbsku, Slovensku, Slovinsku, Španielsku a Švédsku

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Na Slovensku sa už vyrábajú batérie do elektromobilov. Spoločnosť InoBat sa zameria aj na letecký priemysel

inobat
Zdroj: InoBat (úprava redakcie)

Slovensko sa spustením výroby vo Voderadoch stáva po Švédsku, Nórsku, Nemecku a Francúzsku piatou európskou krajinou, ktorá dokáže vyrábať certifikované batériové články s európskym know-how.

Voderady sú dôležitým katalyzátorom na umožnenie prechodu z „montovne“ na „mozgovne“. My baterky nielen vyrábame, ale ich aj tvoríme a „šijeme na mieru“ pre potreby každého zákazníka. Tento proces si vyžaduje mimoriadne znalosti a špeciálne zručnosti a ja som hrdý, že sa nám ho podarilo vybudovať na Slovensku,“ zdôraznil CEO spoločnosti InoBat Marián Boček.

Podľa riaditeľa Slovenskej asociácie pre elektromobilitu Patrika Križanského ide o ďalší významný krok na ceste transformácie automobilového priemyslu smerom k elektromobilite: Slovenský automotive je kľúčovým hráčom na globálnom trhu a jeho transformácia smerom k elektromobilite je nevyhnutná nielen z hľadiska environmentálnej udržateľnosti, ale aj pre zachovanie konkurencieschopnosti nášho priemyslu. Spoločnosť InoBat je dôkazom toho, že ak sú vytvorené priaznivé podmienky a stimuly pre výskum a vývoj, môžu aj na Slovensku vznikať inovácie konkurencieschopné na globálnej úrovni,“ dodáva Križanský.

Spoločnosť InoBat sa za uplynulé mesiace rozrástla aj personálne. Vo výrobe pribudli desiatky operátorov a technikov údržby zo Slovenska, ktorých musel InoBat vzhľadom na moderné a pokročilé technológie a náročnosť postupov rekvalifikovať.

InoBat voderady
Zdroj: InoBat
InoBat voderady
Zdroj: InoBat

Spoločnosť v súčasnosti zamestnáva medzinárodný tím expertov z 18-tich krajín sveta. A práve kombinácia priamych skúseností s baterkovou technológiou a lokálnych talentov umožnila vytvoriť na Slovensku prvý rekvalifikačný kurz, ktorý sa stane základom novej profesie – operátor výroby batériových článkov.

„Príprava na produkciu a výrobu našich produktov nezahŕňa len dôkladné nastavenie technologických procesov a výrobnej linky, ale aj zabezpečenie dostatočného množstva kvalifikovaného personálu. Chceme si vychovať špičkových expertov a odborníkov a rovnako tak dať aj šancu tým, ktorí doposiaľ pôsobili v podobných segmentoch. Naším zámerom je vytvoriť tím, ktorý je nielen konkurencieschopný na trhu, ale aj schopný predstaviť našim zákazníkom revolučné a inovatívne produkty,“ vysvetlil CEO spoločnosti InoBat Marián Boček,

Prvých pracovníkov InoBat rekvalifikoval v rámci existujúceho výskumno-vývojového centra vo Voderadoch, kde sa nachádza aj pilotná výrobná linka na batérie.

Zdroj: InoBat
InoBat voderady
Zdroj: InoBat
InoBat voderady
Zdroj: InoBat
Zdroj: InoBat

Samotný proces rekvalifikácie je rozdelený na tri veľké časti, teoretický tréning, technický tréning a tzv. training on the job.

Vzdelávací program bol vyvinutý in-house a ušitý na mieru pre potreby spoločnosti. Je spojením know-how zamestnancov InoBatu a inžinierov čínskej spoločnosti Wuxi Lead, ktorá je dodávateľom výrobnej linky.

Vzdelávanie zamestnancov v spoločnosti InoBat ocenil aj predseda Rady zamestnávateľov pre odborné vzdelávanie a prípravu Andrej Hutta, podľa ktorého sú dopyt zamestnávateľov po technicky vzdelaných absolventoch a požiadavky trhu práce na kvalifikovanú pracovnú silu dlhodobo vysoké. Je preto nevyhnutné zachovať kontinuálnosť odborného vzdelávania a schopnosti adaptovať sa na nové technologické postupy. Oblasť elektromobility ponúka obrovské možnosti a je jednoznačne segmentom, v ktorom bude v budúcnosti zamestnaných čoraz viac ľudí. Vznik novej vysokošpecializovanej profesie na Slovensku je obrovskou pridanou hodnotou.“

Nastavené vzdelávacie a rekvalifikačné procesy plánuje spoločnosť implementovať aj v pripravovanej gigafabrike v Šuranoch, ktorá bude spoločným projektom InoBatu a čínskej spoločnosti Gotion High-Tech (GIB – Gotion InoBat Batteries).

Spoločne majú ambíciu vybudovať v Šuranoch najvyspelejšiu továreň na batérie s nulovou uhlíkovou stopou nielen v Európe, ale dokonca na celosvetovej úrovni.

GIB odhaduje, že vo fabrike bude pracovať viac ako 1500 zamestnancov, väčšina z nich bude pritom potrebovať rekvalifikáciu alebo odborné vzdelávanie.

Niečo o spoločnosti InoBat

InoBat sa špecializuje na výskum, vývoj, návrh, výrobu, dodávku a recykláciu inovatívnych elektrických batérií, ktoré sú individuálne navrhnuté tak, aby spĺňali špecifický rozsah a požiadavky celosvetových hlavných výrobcov (OEMs) a účastníkov energetického sektora.

Zameriava sa na odvetvia automobilov, nákladných vozidiel, motošportu a leteckého priemyslu. Poskytuje inovatívne riešenia v rámci celého hodnotového reťazca vďaka svojmu „C2C“ (cradle-to-cradle) prístupu.

InoBat je podporovaný silným konzorciom strategických investorov a partnerov, ako sú Rio Tinto, Gotion, Amara Raja, Lilium, Medzinárodná finančná korporácia Svetovej banky (IFC), Slovak Investment Holding (SIH) a pôvodní sponzori IPM Group, Avanea a Across.

InoBat dosiahol finančnú podporu v oblasti výskumu a vývoja v rámci programu sponzorovaného EÚ, dôležité projekty pre spoločný európsky záujem (IPCEI), a dodatočnú podporu zo strany slovenskej vlády.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Zabudnite na Mac mini s čipom M3. Príde niečo lepšie

Mac mini 2023
Zdroj: YouTube / The Everyday Dad (úprava redakcie)

Spoločnosť Apple nedávno priniesla aktualizáciu pre MacBook Air, ktorý sa dočkal nového čipu M3. Prechod na aktuálnu generáciu čipov Apple Silicon M3 je v plnom prúde, no zdá sa, že jeden z modelov sa tejto vychytávky nedočká. Ak si brúsite zuby na aktualizovaný Mac mini, budete si musieť počkať o niečo dlhšie.

Známy analytik Mark Gurman z agentúry Bloomberg naznačuje, že by Apple mohol preskočiť upgrad Macu mini na procesor M3, ktorý prišiel na trh ešte v októbri minulého roka. Netreba však smútiť. Trpezliví zákazníci sa totiž koncom roka 2024 dočkajú rovno prechodu na procesor M4 a pravdepodobne aj M4 Pro, ktorý by mal Apple predstaviť na samostatnom evente.

Nový Mac mini dorazí až po predstavení čipu M4

Posledná aktualizácia pre Mac mini s čipmi M2 a M2 Pro bola uvedená v januári 2023. Súčasná generácia počítača ponúkla aj nové porty Thunderbolt 4, HDMI 2.1 pre modely M2 Pro, podporu Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3.

Je teda možné, že Apple nevidí zmysel v aktualizácii na čip M3 a radšej prinesie intenzívnejší upgrade v podobe Apple Silicon M4, na ktorý naláka väčšie množstvo potenciálnych zákazníkov.

Mac mini 2023
Zdroj: Apple

Podobný postup sme mali možnosť vidieť aj v minulosti, konkrétne v prípade iMacu 24″, pri ktorom Apple vynechal čip M2 a počkal si rovno na výkonnejší čip M3, ktorý bol predstavený koncom minulého roka. S novou generáciou čipov M4 by mal Mac mini získať výrazné zlepšenie výkonu procesora oproti súčasným modelom.

Výroba čipov M4 bude založená na 3 nm procese, rovnako ako v prípade súčasných čipov M3. Očakáva sa, že čipy M4 budú mať naviac rýchlejší Neural Engine pre úlohy súvisiace s generatívnou umelou inteligenciou.

Prečítajte si tiež  Kedy príde procesor M4? Poznáme odpoveď

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Katastrofálne kryty FineWoven zrejme končia. Apple zastavil ich výrobu

Apple Finewoven kryt
Zdroj: Apple / SvetApple

Spoločnosť Apple sa pred pár mesiacmi zaviazala skoncovať s príslušenstvom vyrobeným z kože. Namiesto kožených krytov a puzdier predstavila alternatívu v podobe materiálu FineWoven, ktorý sa však pre používateľov stal nočnou morou. Namiesto prémiového vypracovania sme sa dočkali mimoriadne nízkej kvality, na ktorú jablková komunita okamžite zareagovala.

Podľa informácií, ktoré unikli od známeho leakera a zberateľa prototypov, ktorý vystupuje na sociálnej sieti X pod pseudonymom “Kosutami”, sa spoločnosť Apple pred pár dňami rozhodla úplne zastaviť výrobu príslušenstva FineWoven. Tento krok je dôsledkom nedostatočnej odolnosti materiálu pri úplne bežnom nosení.

FineWoven sa u zákazníkov absolútne neujal

FineWoven je ekologickým mikroplyšom vyrobeným zo 68 % recyklovaného polyesteru, ktorý nahradil kožené príslušenstvo v septembri minulého roka. Napriek tomu, že sa snaží byť esteticky príťažlivým materiálom, v praxi je jednoducho nepoužiteľný.

O tomto fakte sme sa presvedčili aj my, o čom si viac môžete prečítať v našom článku, kde sme opísali našu veľmi negatívnu skúsenosť s krytom FineWoven.

FineWoven recenzia
Zdroj: SvetApple

Napriek tomu, že sa spoločnosť Apple snažila ponúknuť ekologickejšiu alternatívu, zákazníci boli s týmto materiálom nespokojní. Jeho nízka odolnosť a kvalita neuspokojili ich očakávania. Ak je informácia o ukončení výroby FineWoven pravdivá, môže to mať vplyv na dostupnosť tohto príslušenstva v budúcnosti.

Je však veľmi nepravdepodobné (trúfneme si povedať vylúčené), že by sa gigant z Cupertina vrátil k príslušenstvu z kože. Dlhoročná iniciatíva spoločnosti v oblasti ekológie by s týmto krokom jednoducho nesúhlasila.

Namiesto toho je možné, že Apple ponúkne náhradu v podobe vegánskej kože, čo by bolo najrozumnejšie riešenie z hľadiska udržateľnosti, estetiky aj odolnosti. Ostáva nám teda iba čakať, akým smerom sa Apple v nadchádzajúcom období vyberie.

Prečítajte si tiež  Apple oficiálne dáva zbohom koži. Katastrofálny materiál Finewoven by však mohol nasledovať

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Xiaomi Redmi Buds 5 Pro kúpite po zľave neuveriteľne lacno. Majú výbavu ako AirPods Pro

Xiaomi Redmi Buds 5 Pro
Zdroj: YouTube / Польза NET (snímka obrazovky + úprava redakcie)

Hoci je spoločnosť Apple najväčším výrobcom bezdrôtových slúchadiel na svete, neznamená to, že aj iné značky nemajú v tomto smere zaujímavé produkty, ktoré kúpite za fantastické ceny. Pekným príkladom sú Xiaomi Redmi Buds 5 Pro, ktoré sa dajú získať extrémne lacno a ponúkajú pri tom hardvér, ktorý sa v mnohom vyrovná AirPods Pro.

Začať by sme mohli tým najdôležitejším – zvukom. Xiaomi Redmi Buds 5 Pro sa spoliehajú na 11 mm meniče a prehrávať dokážu aj Hi-Res, takže si užijete maximálne hudobné či filmové zážitky v tej najvyššej možnej kvalite. Samozrejmosťou je aj podpora funkcií ako aktívne potláčanie okolitých zvukov (ANC), ktorá ich umocní, no oceníte aj praktickú funkciu Ambient Sound, vďaka ktorej budete lepšie počuť svoje okolie.

Čo sa potom týka ceny, tak tá je kapitolou sama o sebe. Xiaomi Redmi Buds 5 Pro sú špičkovým produktom, ktorý výrobca štandardne predáva na našom trhu len za 74,9 €. Ak sa vám to zdá za konkurenta pre AirPods Pro málo, tak vedzte, že sme ešte neskončili. Xiaomi Redmi Buds 5 Pro totiž kúpite v zľave po kliknutí na tento odkaz len za 54,7 €, vďaka čomu ušetríte krásnych 20 €. Pri takto dostupnom produkte je to veľmi slušná úspora.

Xiaomi Redmi Buds 5 Pro
Zdroj: Xiaomi

Tešiť sa pri tom budete z prémiového vyhotovenia zakonečného silikónovými štupľami a z uzatvorenej konštrukcie. Xiaomi Redmi Buds 5 Pro majú aj kvalitné mikrofóny, cez ktoré môžete komunikovať v práci, s rodinou alebo so svojimi priateľmi a na jedno nabitie dokážu fungovať až 35 hodín. Samotné slúchadlá zvládnu 10 hodín a nabíjacie puzdro zvyšných 25 hodín. Za zmienku tiež stojí pripojenie cez funkciu Bluetooth 5.3, podpora LDAC či certifikácia IP54, ktorá zariadenie chráni pred vodou.

Ak sa vám teda Xiaomi Redmi Buds 5 Pro zapáčili a chceli by ste niečo ako AirPods Pro 2 od Apple, len za štvornásobne nižšiu cenu, toto je ideálny kandidát na nákup, ktorého výber určite neoľutujete. Vo svojej triede moc nemá konkurenciu. Po kliknutí na tento odkaz kúpite slúchadlá len za 54,7 €. Z nášho pohľadu je to ponuka, ktorú by bola veľká škoda nevyužiť. Veď Xiaomi je preslávené tým, že vyrába síce lacné, no za to kvalitné produkty a Redmi Buds 5 Pro patria medzi ne!

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Apple Watch Series 9 sú v zľave za vynikajúcu cenu

Apple Watch Series 9
Zdroj: YouTube / Kyle Erickson (snímka obrazovky)

Apple Watch sú najpredávanejšie inteligentné hodinky na svete. Pokiaľ si chcete vyskúšať, aké je to vlastniť „iPhone na zápästí“, ktorý sleduje vaše zdravie a dokáže vás motivovať k športu, máme pre vás jeden tip. Apple Watch Series 9 sa teraz dajú kúpiť v zľave za extrémne výhodnú cenu. V ich výbave nájdete snáď úplne všetko, čo vás len napadne.

Začať by sme mohli nádherným displejom s rozlíšením až 484 x 396 pixelov (326 ppi) a funkciou Always-on. Osadený je v elegantnej hliníkovej konštrukcii, ktorá sa veľmi pohodlne nosí na ruke a nebude vás nijako vyrušovať. Nie je to však všetko. Apple Watch Series 9 vás dostanú najmä v oblasti snímačov. Odlsedujú vám srdcový tep, ponúknu oxymeter, teplomer či dokonca EKG – a funguje aj na Slovensku. Okrem toho majú GPS, barometer, akcelerometer či ďalšie funkcie, ktoré využijete pri športe, ale aj bežnom nosení.

No a aká je cena? Predošlé Apple Watch Series 8 štartovali na slovenskom trhu na čiastke 539 €, čo bolo na rovinu za takýto produkt už dosť veľa. Nástupca Apple Watch Series 9 sa ale štandardne ponúka o 50 € lacnejšie, takže Apple si zaň oficiálne pýta len 479 €. Navyše, po kliknutí na tento odkaz ho kúpite v zľave len za 419 €, vďaka čomu na Apple Watch Series 9 krásne ušetríte. Je to presne ten typ produktu, ktorý nebudete potrebovať meniť každý jeden rok. Aj preto sa hodinky tak moc oplatia.

Apple Watch Series 9
Zdroj: YouTube / Nikias Molina (úprava redakcie)

Za zmienku tiež stojí, že priamo v Apple Watch vás čaká vstavaná tréningová apka, v ktorej si budete môcť vybrať extrémne množstvo najrôznejších športových aktivít. Hodinky vám následne budú merať časy, vzdialenosti, ale aj aktívne či celkové spálené kalórie. Všetkému pomáha čip S9, ktorý prešiel v roku 2023 zásadným zlepšením a tiež zväčšením úložiska z 32 GB na 64 GB. Do Apple Watch si môžete samozrejme normálne inštalovať apky podobne, ako na iPhone a dokonca podporujú aj telefónovanie, odpovedanie na správy či reakcie na notifikácie.

Zaujímať vás tiež bude odolnosť, ktorá je vysoká aj vďaka norme 50 M (5 ATM). To v praxi znamená, že so svojimi Apple Watch môžete ísť bez obáv plávať. Výdrž batérie potom dosahuje približne jeden celý deň na jedno nabitie, no mimo tréningov vám hodinky vydržia aj dlhšie. Veľkou výhodou je podpora extrémne rýchleho nabíjania, vďaka ktorému energiu doplníte pokojne aj za 15 – 20 minút. Ak sa vám teda Apple Watch Series 9 páčia, po kliknutí na tento odkaz ich kúpite za 419 €. Z nášho pohľadu je to v tomto čase absolútne fantastická ponuka, ktorú by bola veľká škoda premeškať. Ide o stále relatívne čerstvo predstavené zariadenie.

Navyše na Apple Watch si môžete meniť náramky. Tie nové kúpite napríklad na Loopi.sk, konkrétne v sekcii pre 45 mm model Apple Watch Series 9. K dispozícii sú však aj remienky pre menšie 41 mm prevedenie Apple Watch Series 9. Samozrejmosťou sú nízke ceny či rýchle expandovanie zásielky. Navyše pri využití služby Apple Pay dostanete drobnú zľavu ako pozornosť svetapple.sk

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

AKTUÁLNE: Slovákom miznú peniaze z účtu. Spôsobovať to má apka na lacné nákupy z Číny

Aktuálne peniaze
Zdroj: Unsplash / Lena Balk (úprava redakcie)

Slováci čelia ďalšiemu nepríjemnému problému, v rámci ktorého prichádzajú o svoje peniaze. Ako informuje portál tvnoviny.sk, niektorým ľudom miznú financie priamo z bankových účtov bez toho, aby s tým akokoľvek súhlasili. Spojitosť to má mať so známou aplikáciu Temu, ktorá ponúka možnosť extrémne lacných a výhodných nákupov z Číny.

Tereza, jedna z poškodených, ktorá opísala svoju skúsenosť pre tvnoviny.sk uviedla, že všetko to začalo pomerne nevinne dvomi eurami. Neskôr jej však apka z účtu stiahla 38 € a potom dokonca 49 €. Podobnú skúsenosť uviedol aj Martin, ktorému mala apka strhnúť 19,99 € niekoľkokrát za sebou. Obaja potvrdili, že po tom, čo jednotlivé platby reklamovali, tak im boli vrátane naspäť, no celý prose bol stresujúci a nepríjemný. Navyše si museli zablokovať platobnú kartu.

Do tretice sa pridala aj Natália, ktorá sa stretla s podobným zážitkom a po zablokovaní starej karty musela banke zaplatiť 10 € poplatok za tú novú. Ako sama dodáva, situácia bola zvláštna, nakoľko cez spomenutú aplikáciu ani len nenakupovala. Jediné čo spravila bolo, že sa do nej zaregistrovala cez svoj e-mail, ktorý používa aj na iné podobné e-shopy.

Dokonca bola karta zablokovaná aj jej manželovi, keď jeho banka odhalila podozrivú transakciu. V jeho smartfóne sa takisto nachádzala aplikácia Temu.

Ako dodáva portál tvnoviny, všetci poškodení odmietli, že by klikli na podvodný odkaz, ktorý by sa tváril ako Temu a zadali doň citlivé údaje, vrátane informácií o svojich platobných kartách. Ako iste viete, išlo by o úplne klasický phishingový útok, pred ktorým na našom webe pravidelne varujeme.

V pôvodnom článku sa tiež píše, že rovnaké problémy pocítili aj používatelia v Česku.

Temu sa v oficiálnom vyjadrení bráni 

Aj keď sa prípady spájajú s aplikáciu Temu, jej prevádzkovateľ sa v oficiálnom vyjadrení pre tvnoviny.sk bráni a dodáva, že jeho platobné systémy sú maximálne zabezpečené a podporené protokolmi 3D Secure, na ktorom spolupracuje s poprednými bankami.

Temu má dokonca spustiť aj špeciálny program na odmeňovanie za chyby, do ktorého sa budú zapájať experti na kybernetickú bezpečnosť, aby objavovali a nahlasovali možné zraniteľnosti. Niečo podobné používajú aj veľkí technologickí giganti, ako sú Apple alebo Google.

Aby toho nebolo málo, Temu aktívne bojuje proti rôznym podvodníkom, ktorí sa snažia zneužiť jej meno. Súčasťou toho je aj členstvo v pracovnej skupine Anti-Phishing Working Group (APWG), ktorej cieľom je odkrývať podvody a zároveň ochrániť identitu zákazníkov.

Temu malo proti páchateľom, ktorí sa vydávajú za jeho meno a pokúšajú sa pod falošnou zámienkou oklamať používateľov podniknúť rozhodné právne kroky.

Ťažko teda v tejto chvíli posúdiť, kde sa stala chyba a prečo ľuďom z účtov mizli peniaze. Akonáhle sa dozvieme viac, tento článok budeme aktualizovať. Medzitým si však radšej skontrolujte, či ste sa nestali obeťou aj vy.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Aktualizácia macOS 15 prinesie veľké novinky pre kalkulačku na Macoch

kalkulačka v macOS 15
Zdroj: DALL-E, SvetApple (úprava redakcie)

Spoločnosť Apple sa chce zamerať na povýšenie bežne využívaných funkcií vo svojich nadchádzajúcich systémových aktualizáciách. Zdá sa, že gigant z Cupertina plánuje používateľom priniesť viac možností pre matematické úlohy a výpočty v natívnej aplikácii Kalkulačka pre macOS 15. Poznáme podrobnosti.

Podľa najnovších informácií, ktoré priniesol portál AppleInsider, plánuje spoločnosť Apple výrazne prepracovať funkcionalitu základných aplikácií pre počítače Mac, medzi ktorými nebude chýbať spomínaná Kalkulačka. Nové informácie naznačujú, že Apple apku obohatí o štvoricu nových možností.

Vylepšená Kalkulačka pre macOS 15 prinesie tieto funkcie

  1. Vylepšený systém prevodu jednotiek: V rámci hlavného používateľského rozhrania by sme mali vidieť vylepšený systém prevodu jednotiek. To zahŕňa aj prevod mien s aktuálnymi výmennými kurzami.
  2. Matematické poznámky: Táto nová funkcia umožní aplikácii Poznámky komunikovať s aplikáciou Kalkulačka v matematickom zápise. Nové schopnosti pre Poznámky sa budú zobrazovať aj v systéme iOS 18.
  3. Panel s históriou: V bočnom paneli aplikácie sa objaví panel s históriou, ktorý zobrazí predchádzajúce výpočty. Prístup k nemu bude pravdepodobne cez špeciálne tlačidlo v ľavom hornom rohu. Táto novinka umožní aj prepínanie medzi tromi zobrazeniami kalkulačky a to konkrétne pre základné, vedecké a programátorské rozhranie.
  4. Nastaviteľná veľkosť okna: Všetky tri zobrazenia kalkulačky budú mať nastaviteľnú veľkosť okna. Tlačidlá umožnia zväčšovať a meniť tvar okna podľa potreby používateľa.
Kalkulačka na macOS
Zdroj: SvetApple

Nový dizajn aplikácie bude inšpirovaný jej náprotivkom v systéme iOS 18 na iPhone. Viac by sme sa mali dozvedieť už 10. júna, kedy začne očakávaná konferencia WWDC 2024, na ktorej sa ukáže macOS 15 po boku všetkých nových systémových aktualizácií.

Prečítajte si tiež  MacBook má dostať novú klávesnicu. Tu je dôvod prečo

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

SLEDUJ NÁS

35,802FanúšikoviaPáči sa
5,014NasledovníciNasledovať
203OdberateliaPredplatiť

NAJČÍTANEJŠIE

YOUTUBE