Tim Cook bol do spoločnosti Apple dosadený na pozíciu generálneho riaditeľa ešte niekedy v roku 2011. Presne v tento rok naposledy vydýchol jej zakladateľ Steve Jobs, ktorý bol mnohými považovaný za obrovského vizionára. Jeho produkty dobili svet a to aj napriek nenormálne vysokej cene. Predsa len však ubehli od jeho smrti už 4 roky a Apple ide ďalej. Tim Cook stihol predstaviť viacej iPhonov ako Jobs.

Tim Cook a iPhone

Apple prakticky už od roku 2007 predstavuje každý rok nový iPhone. Vždy prichádza na scénu generálny riaditeľ spoločnosti a ukáže nám to, na čo čakáme celý rok. Doteraz iPhone predstavovali len dvaja ľudia. Bol to Steve Jobs a Tim Cook. Možno by si to ani nebol povedal, ale Tim Cook ich za svoje pôsobenie na poste generálneho riaditeľa stihol predstaviť viac, ako samotný Jobs, ktorý s myšlienkou iPhonu prišiel.

Pokiaľ by sme išli pekne po poriadku, Steve Jobs stál za iPhonom 2G, ktorý predstavil ešte v roku 2007. Ďalším na rade bol v roku 2008 iPhone s vynoveným dizajnom a to model 3G, ktorý mal na svojej zadnej strane plast. V roku 2009 prišiel na scénu iPhone 3GS, ktorý mal taktiež veľmi veľa revolučných funkcií a v roku 2010 potom iPhone 4. Steve teda predstavil len 4 zariadenia.

Tim Cook nastúpil do svojej funkcie v roku 2011. Práve počas tohto roka predstavil iPhone 4S o rok neskôr to bol potom iPhone 5 s väčším displejom a v roku 2013 jeho vylepšená verzia, iPhone 5S. Minulý rok sme mohli vidieť iPhone 6 a iPhone 6 Plus, ktoré dorovnali „Jobsov počet“ a nakoniec iPhone 6S a iPhone 6S Plus, ktoré ho prekonali. Otázne je však to, ako by iPhone vyzeral, keby Jobs stále žil. To sa ale nikdy nedozvieme.

Prečítajte si tiež  Na Apple sa valí ďalšie protimonopolné vyšetrovanie: Firma bude kontrolovaná z každej strany
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.