Zdá sa, že spoločnosť Apple stojí pred náročným rozhodnutím, ktoré súvisí s náhlavnou súpravou Vision Pro. Headset pre virtuálnu a rozšírenú realitu sa nepredáva tak dobre, ako gigant z Cupertina očakával a preto bola jeho produkcia značne okresaná.

Podľa zdrojov, na ktoré sa odvoláva portál The Information, Apple zvažuje celkové zastavenie výroby tohto zariadenia do konca roku 2024. Tento nečakaný krok je zdôvodnený tým, že firma má na sklade dostatok jednotiek, aby pokryla dopyt do budúceho roka. Aj preto nepotrebuje produkovať ďalšie kusy.

Predaje Apple Vision Pro sú na bode mrazu

Hlavným dôvodom tohto rozhodnutia má byť slabý záujem zo strany spotrebiteľov. Ten je z veľkej časti ovplyvnený vysokou cenou produktu a nedostatkom atraktívneho obsahu.

Zdá sa, že aktuálne zásoby dielov a komponentov pre Vision Pro sú natoľko obsiahle, že niektoré továrne už v máji prerušili ich výrobu na základe nepriaznivých predajných prognóz od spoločnosti Apple.

Apple Vision Pro
Zdroj: Unsplash / Mylo Kaye (úprava redakcie)

Spoločnosť Luxshare, ktorá zabezpečuje montáž súpravy Vision Pro, môže byť nútená ukončiť produkciu už v novembri. Zaujímavé je, že jej denná produkcia sa znížila na polovicu oproti obdobiu najintenzívnejšej výroby.

Apple sa navyše rozhodol odložiť vývoj druhej generácie Vision Pro, aby sa mohol sústrediť na vývoj cenovo dostupnejšej verzie náhlavnej súpravy. Firma predbežne požiadala svojich dodávateľov, aby sa pripravili na výrobu štyroch miliónov jednotiek lacnejšieho modelu. Ide o polovičný počet jednotiek, ktoré boli naplánované pre drahší model Vision Pro.

Apple však do budúcna plánuje zachovať možnosť obnoviť výrobu Vision Pro v prípade zvýšeného dopytu. Okrem toho je tu možnosť, že Apple by mohol vydať limitovanú aktualizáciu produktu Vision Pro, ktorá by zahŕňala vylepšenie čipu a pridanie nových technológií. Z pohľadu ceny sa to však (aspoň zatiaľ) nejaví ako najlepší nápad.

Čo si o náhlavnej súprave Apple Vision Pro myslíte vy? Podeľte sa s nami o názor v komentároch na Facebooku alebo na Instagrame.

Prečítajte si tiež  Apple predstaví lacnejší Vision Pro už budúci rok. Ľudovú cenovku však nečakajte

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1100 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -