V dnešnej dobe inteligentných zariadení síce pribúda množstvo aplikácií, ktoré nám zjednodušujú život, no tie nás zároveň môžu rozptyľovať a odvádzať pozornosť od šoférovania. Medzi podobné aplikácie patrí nepochybne aj chatová služba Messenger či WhatsApp ako aj klasická aplikácia „správy“. Pozrite sa, ako zareagovali ľudia v kine na príchod SMS a čo sa náhle zomlelo!

Vyskúšali si to na vlastnej koži

Cieľom tohto projektu bolo dať používateľom na vlastnej koži pocítiť, aké to je náhle havarovať s autom v prípade, že odvediete pozornosť od vozidla a čítate SMS správu. Do kina bolo nainštalovaných niekoľko skrytých kamier a autori si vypýtali pred sledovaním filmu aj telefónne číslo, každého jedného zúčastneného. Potom sa už len stačilo usadiť a čakať. Na, na prvý pohľad nudnom projekčnom plátne, ste šoférovali auto, keď zrazu celému kinu zazvonil mobil a prišla SMS-správa.

Takmer každý v kine sa pozrel čo sa deje, keď tu zrazu auto zišlo zo svojej trajektórie a nabúralo. Samozrejme to bolo za sprievodu silných zvukov čo určite pridalo na šoku, ktorý používatelia v tom momente zažili. Išlo o skvelý spôsob, ako poukázať na problémy s mobilom pri šoférovaní. Len tak mimochodom, za celým týmto projektom stojí spoločnosť Volkswagen.

Prečítajte si tiež  Google trolluje Apple. Používa na to skladbu "Texts Go Green“, za ktorou stojí Drake
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.