Základom práce na počítači je kvalitný monitor. Dnes sa pozrieme na tú najlacnejšiu 4K obrazovku s 27″ uhlopriečkou na trhu, ktorú môžete získať mimoriadne výhodne. AOC U27V4EA je extrémne lacné zariadenie, o čom sa môžete presvedčiť tu. Po technologickej stránke však dáva zmysel.

Ako sme už napísali v úvode, rozlíšenie monitora AOC U27V4EA je 4K a teda 3840 x 2160 px. Jeho IPS panel má farebnú hĺbku 10 bitov a ponúka jas na úrovni 350 cd/m2 s kontrastom 1000:1. Vašu každodennú prácu si teda vychutnáte v adekvátnej kvalite a tešiť sa môžete aj na veľmi sýte a živé farby.

Výrobca tiež sľubuje, že na monitore AOC U27V4EA si užijete hry. Obnovovacia frekvencia na úrovni 60 Hz či odozva 4 ms síce môže niekoho odradiť no ak človek nie je extrémne náročný, prekážať mu to nebude.

Monitor je tiež kompatibilný s technológiou Adaptive-Sync, ktorá zabezpečuje synchronizáciu vertikálnej obnovovacej frekvencie so snímkovou frekvenciou grafickej karty. Môžete sa teda tešiť na perfektnú plynulosť hrania bez trhania, sekania či iných chýb na vašom obraze. A to je dôležité.

Lacný monitor AOC U27V4EA môžete získať ešte lacnejšie 

AOC monitor
Zdroj: AOC

Cena tohto monitora je na Slovenskom trhu veľmi výhodná. Štandardne sa predáva za 265,9 € no po kliknutí na tento odkaz zobrazíte ponuky, kde ho kúpite už od 236,69 €. K dispozícii ho má skutočne mnoho predajcov, takže si len stačí vybrať ten e-shop, ktorý vám vyhovuje najviac.

AOC U27V4EA má k dispozícii konektory HDMI 2.0 (2x) a DisplayPort 1.2, ktoré umožňujú pripojenie rôznych zariadení.

Monitor je tiež vybavený slúchadlovým výstupom a integrovanými reproduktormi. Povedzme si ale na rovinu, že ich kvalita pri výkone 2 W nebude žiadnym zázrakom. Na základné použitie to síce bude stačiť, no ak si budete chcieť užiť prvotriedne prehrávanie zvuku, použiť budete musieť externé reproduktory alebo slúchadlá.

Výborné riešenie v pomere cena vs protihodnota 

AOC monitor
Zdroj: AOC

Celkovo by sme monitor AOC U27V4EA mohli označiť za vynikajúce zariadenie v pomere cena, výkon, protihodnota. Na trhu nájdete určite veľa iných obrazoviek s kvalitnejším zobrazením, vyšším kontrastným pomerom, presnejšími farbami či vyššou snímkovou frekvenciou.

Žiadne z nich však nebude stáť 236,69 € a hlavne sa sami seba opýtajte, či všetko, čo sme vymenovali vyššie potrebujete v praxi.

Pri bežnej kancelárskej robote sa totiž drvivá väčšina používateľov zaobíde aj bez nich. Monitor AOC U27V4EA kúpite najvýhodnejšie u týchto slovenských predajcov. Tak čo, idete do toho? Za skúšku to podľa nás určite stojí.

Prečítajte si tiež  Samsung predáva vertikálnu TV. Je vhodná pre smartfóny a podporuje AirPlay 2.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
PREHĽAD RECENZIE
Rozlíšenie
Dizajn
Kvalita zobrazenia
Cena
ZDROJSvetApple - článok obsahuje affiliate linky, z ktorých máme províziu
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.
toto-je-najlacnejsi-27-monitor-so-4k-rozlisenim-na-trhu-nemusi-to-byt-zla-volbaVzhľadom na nízku cenu je AOC U27V4EA asi najlepšie riešenie, aké si môžete pri výbere dostupného monitora s vysokým rozlíšením dopriať. Ľahko si na ňom prečítate akýkoľvek text, pozriete film a tiež zahráte hry. Za skúšku to teda určite stojí.