Apple predstavil svoje najnovšie AirPods 4. generácie, ktoré prinášajú nielen vylepšený dizajn, ale aj prelomové funkcie. Nový tvar slúchadiel bol navrhnutý na základe miliónov skenov rôznych uší, čo zaručuje maximálne pohodlie a pevnejšie uchytenie v uchu.

Najväčším prekvapením je však integrácia aktívneho potlačenia hluku (ANC) v otvorenom dizajne drahšej verzie slúchadiel. Doteraz bola táto funkcia dostupná len v modeloch s uzavretým dizajnom, ako sú AirPods Pro alebo AirPods Max. Teraz sa však dostala aj do cenovo dostupnejšieho modelu.

Zaujímavé je, že aj bez silikónových špuntov dokážu AirPods 4 efektívne redukovať okolité ruchy, ako je hluk klimatizácie či motora lietadla. Samozrejme ale treba počítať s tým, že na vyššie uvedené modely sa AirPods 4 z hľadiska výkonu ANC nebudú doťahovať. Stále ide v podstate o základ ponuky, ktorý musí byť v niečom horší. Na bežné použitie však bude ich ANC stačiť.

Výkonný čip H2 pre lepší zvuk a nové puzdro

Apple AirPods 4
Zdroj: Apple

Obe verzie AirPods 4 sú vybavené novým čipom H2, ktorý zabezpečuje lepšiu kvalitu zvuku a rýchlejšie spracovanie signálu. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou je zvuk citeľne vylepšený, čo ocenia najmä nároční poslucháči.

Puzdro pre slúchadlá je teraz menšie a kompaktnejšie, avšak na úkor niektorých funkcií. Model za 199 € podporuje bezdrôtové nabíjanie cez Qi štandard, ale už nie cez MagSafe. Lacnejšia verzia za 149 € bez ANC nepodporuje bezdrôtové nabíjanie vôbec. Tlačidlo na párovanie sa presunulo na prednú stranu a je diskrétne ukryté – ide len o dotykovú plochu.

Horšia výdrž batérie, ako pri AirPods 3

Výdrž batérie sa prekvapivo mierne zhoršila v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. S jedným nabitím ponúkajú AirPods 4 približne 5 hodín prehrávania, čo je o hodinu menej ako u AirPods 3. Pri zapnutom ANC sa však výdrž ešte viac skráti. Celková výdrž s nabíjacím puzdrom ale zostáva na úrovni 30 hodín.

Stojí za to investovať do AirPods 4?

Za cenu 199 € ponúkajú AirPods 4 s ANC bohatú paletu funkcií, ktoré konkurujú aj drahším modelom na trhu. Pre tých, ktorí hľadajú kvalitné slúchadlá s pohodlným dizajnom a pokročilými funkciami, sú AirPods 4 výbornou voľbou. Navyše, integrácia do ekosystému Apple zaručuje bezproblémové párovanie a prepínanie medzi zariadeniami. Rozhodnutie, ale nechávame na vás.

Tabuľka porovnania AirPods 4 a AirPods 3:

Funkcia AirPods 3 AirPods 4
Čip H1 H2
Aktívne potlačenie hluku Nie Áno (v drahšom modeli)
Výdrž batérie 6 hodín 5 hodín
Bezdrôtové nabíjanie Áno (MagSafe) Áno (bez MagSafe v drahšom modeli)
Cena od 189 € od 149 € / 199 € (model s ANC)
Prečítajte si tiež  iPad Air M1 kúpite tesne pred začiatkom školského roka v zľave

 

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -