Technologický pokrok neobišiel ani poisťovníctvo a vodičov na našich cestách. Ako informuje slovenská kancelária poisťovateľov priamo na svojom webe, od začiatku roku 2025 budú môcť slovenskí vodiči preukázať platnosť povinného zmluvného poistenia (PZP) elektronickou zelenou kartou. Nebudete tak potrebovať klasický fyzický vytlačený doklad tak, ako je tomu dnes.

Pre niektorých vodičov môže byť prechod na digitálnu formu zelenej karty len ďalším krokom v neustálom trende digitalizácie. Avšak tento krok prináša reálne výhody – menej papierovania, viac pohodlia a jednoduchší prístup k dokladom, ku ktorým nám bude stačiť pár klikov na telefóne, ktorý nosíme neustále vo vrecku.

Navyše sa týmto spôsobom predíde aj zbytočným pokutám, pokiaľ niekto zelenú kartu zabudol do auta vložiť, prípadne si ju zabudol spolu s inými dokladmi napríklad doma alebo v práci.

Digitálnu zelenú kartu budú akceptovať v 48 krajinách 

Zaujímavé je, že elektronická zelená karta bude akceptovaná vo všetkých 48 krajinách Systému zelenej karty. Vodiči sa teda nemusia obávať, že by ich nová forma dokladu nebola uznávaná, pokiaľ by sa so svojim vozidlom vybrali niekde do zahraničia. Toto šikovné a moderné riešenie prináša vodičom väčšiu flexibilitu pri cestovaní.

Ako sme už napísali vyššie, vodič bude mať v tomto prípade svoju zelenú kartu vždy po ruke, pretože ju bude mať uloženú v telefóne. Dokument sa vám teda nikdy nestratí a ani nepoškodí. Jediné, čo môže narobiť problémy je situácia, kedy by sa vám náhodou telefón vybil. V aute však máme autonabíjačky a používa ich skoro každý.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1100 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple práve predstavilo nový iPad Pro. Je z neho skoro počítač!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -