Apple už o pár dní uvedie systémovú aktualizáciu iOS 18.1, ktorá okrem nových funkcií prinesie aj opravy, ktoré sa zameriavajú na zvýšenie stability a zlepšenie používateľskej skúsenosti. Medzi najdôležitejšie novinky patrí riešenie vážnej chyby, ktorá postihla niektoré modely iPhone 16 a iPhone 16 Pro tým, že ich náhodne reštartovala.

Nepríjemný problém sa objavil krátko po tom, ako nové modely prišli na trh. Používatelia sa začali sťažovať na neočakávané reštarty svojich zariadení. Ich iPhony prestali reagovať alebo spomalili pri dotykových vstupoch a následne sa z ničoho nič vypli a zapli.

Apple už pracuje na riešení

Táto chyba sa vyskytovala náhodne a niekedy aj vtedy, keď bol telefón v pohotovostnom režime. To viedlo u niektorých používateľov k desiatkam pádov systému za deň, zatiaľ čo iní zaznamenali menej časté reštarty.

Aktualizácia iOS 18.1
Zdroj: MacRumors, Unsplash / Igor Omilaev (úprava redakcie)

Apple v kandidátskej verzii iOS 18.1 potvrdil, že táto aktualizácia odstráni spomínanú chybu, čo je uvedené aj v poznámkach k vydaniu. Tento krok od spoločnosti je súčasťou jej snahy zabezpečiť, že jej zariadenia poskytujú spoľahlivý a bezproblémový výkon. Zatiaľ sa to však o prvých verziách nového iOS 18 stopercentne povedať nedá.

Okrem opravy tejto chyby prináša iOS 18.1 aj ďalšie vylepšenia a funkcie zamerané na zvýšenie celkovej inteligencie a efektivity iPhonov. Najnovšou vychytávkou budú aj prvotné prvky platformy Apple Intelligence, ktorá však zo začiatku nebude dostupná na Slovensku. Spoločnosti Apple ešte stále zväzujú ruky regulácie zo strany Európskej únie, preto si v našich končinách na túto revolučnú vychytávku budeme musieť počkať.

Prečítajte si tiež  Beta verzie macOS 15.1 a iOS 18.1 prinášajú geniálnu funkciu

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -