Srdečný tep si meria denne obrovské množstvo ľudí na tejto planéte, a to hlavne zo zdravotných dôvodov. Presne preto niekto potrebuje neustály prehľad o svojej tepovej frekvencií, a tak siaha po rôznych zariadeniach, ktoré mu dokážu takýto údaj poskytnúť. Jedným z nich sú aj hodinky Apple Watch. Tie sú najlepšie oproti svojej konkurencií. Ak teda potrebuješ presný prehľad, už vieš, kde máš začať hľadať!

Apple Watch

Najnovšia štúdia preukázala, že hodinky Apple Watch sú najpresnejším zariadením v meraní tepovej frekvencie. V tejto štúdií bolo celkovo porovnaných 7 zariadení, ktoré poskytujú takéto meranie. Okrem Apple Watch sme tu našli ešte Fitbit Surge, Basis Peak, Microsoft Band, Mio Alpha 2, Samsung Gear S2 či PulseOn. Všetky tieto menované zariadenia majú nejaký problém v meraní.

Či už to bola chyba alebo len nepresnosť, Apple Watch sú v tomto smere proste najlepšie. Apple Watch vyhrali aj v teste výdaju energie. Test samozrejme neprebiehal len tak, bolo naň vybratých celkovo 60 dobrovoľníkov z ktorých bolo 31 žien a 29 mužov. Všetky získané dáta boli potom porovnávané pomocou EKG a nepriamej kalorimetrie.

Apple Watch vytvorili počas merania srdečného tepu chybu zhruba 1,2-2,8%. Sú to naozaj len minimálne odchýlky a môžeme tak povedať, že si Apple Watch môžu kupovať aj obyčajní ľudia so zdravotnými problémami.

Poskytnú naozaj výborný údaj a prehľad. Len tak pre porovnanie, konkurencia od Samusngu urobila chybu v 4,6-9%. Posledný test sa týka odhadu spálených kalórií pri aktivite. Problém na tomto teste bol ten, že ani jeden inteligentný náramok či hodinky neboli dostatočne presné na to, aby priniesli objektívny výsledok avšak Apple Watch poskytli aj tak najlepší údaj k realite zo všetkých ostatných zariadení.

Nechceme tu teda demonštrovať to, že Apple Watch je skoro zdravotnícky nástroj, to teda vôbec nie. Ale nebojíme sa tvrdiť, že ak chce niekto skutočne objektívne a presné informácie, mal by siahnuť práve po tomto zariadení. Tento test nám všetko potvrdil.

Watch - svetapple.sk

Watch - svetapple.sk

 

Prečítajte si tiež  AirPods Pro 2. generácie kúpite za brutálne výhodnú cenu: Tieto slúchadlá nemajú konkurenciu
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.