Na Instagrame defaultne iba s jedným fontom

Možno ste si niekedy všimli, že ľudia, ktorých sledujete na Instagrame, používajú iné fonty, než tie prednastavené. Možno by ste si chceli tiež zmeniť štýl písma ale neviete ako na to. Je to v podstate preto, lebo Instagram nič podobné neponúka, respektíve nemáte takúto možnosť priamo v aplikácii (s výnimkou niekoľkých fontov v príbehoch).

Každopádne, fonty sa meniť dajú a štýl písma si prispôsobíte podľa vlastných preferencii. Nie je to vôbec náročné. Šikovný používateľ to zvládne v priebehu niekoľkých sekúnd. Poďte sa spolu snami pozrieť „ako na to“ v jednoduchom návode nižšie.

Návod: Ako na Instagrame zmeniť písmo v profile, príspevku a príbehu?

Pokiaľ ste pripravení na zmenu fontu, môžeme s tým začať. V prvom rade si itvorte internetovú stránku lingojam.com.

Je jednoducho spracovaná a hneď na úvodnej strane uvidíte okienko, v ktorom je napísané „Text goes here…“. Kliknite naň a začnite písať text, ktorý potrebujete premeniť na iný font. (#tip: môžete tiež z vášho profilu skopírovať popis a celý ho sem prilepiť).

Akonáhle ste hotoví, schovajte klávesnicu. Tá vám pod okienkom, do ktorého ste písali, pravdepodobne prekrýva druhé okno, v ktorom sa váš text premenil na niekoľko fontov. Vyberte si jeden z nich (scrollovaním v okienku) a následne ho skopírujte (dlho podržte prst na displeji) tak, ako na fotografii nižšie.

Ako na Instagrame zmeniť písmo

Ako na Instagrame zmeniť písmo v profile – BIO?

Pokiaľ chcete zmeniť font na profile, postupujte následovne. Otvorte si Instagram a prejdite na váš profil. Vo vrchnej časti spozorujete tlačidlo „Upraviť profil“. Kliknite naň a počkajte, kým sa vám otvoria nastavenia účtu tak, ako ho vidia uživatelia, ktorí vás sledujú.

Otvorte políčko „Biografické…“ a prilepte sem skopírovaný text (dlho podržte prst na displeji). Pokiaľ ste hotoví, potvrďte svoje kroky tlačidlom „Hotovo“ v pravom hornom rohu. Teraz už je vaše BIO uvedené novým fontom.

Ako na Instagrame zmeniť písmo

Ako na Instagrame zmeniť písmo v príspevku?

V princípe tu budeme uplatňovať rovnaký postup, ako pri zmene písma v profile (BIO). Skopírovaný text s novým fontom zo stránky lingojam.com iba prilepíte do kolónky počas pridávania obrázka alebo videa na časovú os.

Ako na Instagrame zmeniť písmo v príbehu?

V príbehoch si môžete zvoliť z niekoľkých dostupných fontov od Instagramu. Pri písaní textu kliknete na zarámovaný názov fontu vo vrchnej časti rozhrania (na fotke nižšie ako „VÝRAZNÉ„).

Stále sa však pohybujete iba v limitoch, ktoré vám povolí samotná sociálna sieť. Ak sa chcete spoza týchto limitov vymámiť, zopakujte rovnaký postup ako pred tým.

Prečítajte si tiež  Letecká spoločnosť klamala mužovi o tom, kde je jeho batožina. Prezradil ju AirTag

Zjednodušene, otvorte stránku lingojam.com, zadajte sem text, ktorý by ste si chceli pridať do príbehu a následne ho rovnako ako v predošlom postupe skopírujte. Teraz prejdite do aplikácie Instagram, otvorte si možnosť pridávať príbehy a kliknite na pridanie textu. Opätovne prilepte text v inom fonte a váš príbeh bude omnoho originálnejší a zaujímavejší. Stačí sa s tým správne vyhrať.

Ako na Instagrame zmeniť písmo
Návod: Ako na Instagrame zmeniť písmo?

Nepoužívajte diakritiku…

Pokiaľ ste si celým týmto procesom prešli, pravdepodobne ste narazili na problém s diakritikou tak ako my. Áno, väčšina z fontov, ktoré si môžete do svojho Instagramu skopírovať ju žiaľ nepodporuje.

Buď teda ostanete pri štandardnom fonte, ktorý sociálna sieť ponúka, a pri ktorom s ňou nie sú problémy, alebo začnite používať texty, kde ju jednoducho nebudete uvádzať. Dá sa to, chce to len trochu kreativity. Navyše, pokiaľ potrebujete vystupovať trochu „medzinárodne“, diakritika vám určite nebude chýbať (celý text stačí napísať po anglicky ?).

Ako na Instagrame zmeniť písmo
Návod: Ako na Instagrame zmeniť písmo?

Na záver máme na vás prosbu, že pokiaľ poznáte aj iné stránky, na ktorých sa dá čerpať z viacerých druhov fontov (ako ligojam.com), dajte nám o nich vedieť v komentároch. Radi článok časom aktualizujeme a s našimi čitateľmi budeme zdieľať aj iné možnosti. Ďakujeme.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.