Apple malo s novými iPhonmi niekoľko problémov. Začalo to aférou „bandgate“ a pokračovalo rôznymi hlúposťami, na ktorých bola doslova vidieť snaha používateľov konkurenčných zariadení znemožniť najnovší Jablkový iPhone. Hádam najväčším problém je však integrácia TLC úložísk, kvôli ktorým padali aplikácie a taktiež sa zariadenie zvyklo bezdôvodne reštartovať. Tie, ako sa ukazuje v posledných dňoch, dokonca aj spomaľovali samotné iPhony!

Zmena

Apple d teraz vo svojich Jablkových zariadeniach používalo MLC (multi-level-flash) úložiská. Toto riešenie je považované za naozaj spoľahlivé. Tento rok však nastala mierna zmena a v Coupertine siahli po lacnejšej alternatíve. Tou sú práve TLC ( triple-level-flash) úložiská, ktoré sú cenovo výhodnejšie. Ako to však zvykne platiť aj tu sa ukázalo, že lacnejšie nemusí vždy znamenať lepšie, a tak začali problémy s bezdôvodnými reštartmi či vypínaniami aplikácií.

Riešenie

S prichádzajúcimi problémami muselo samozrejme Apple začať niečo robiť, a tak sa rozhodlo, že začne do najnovších modelov iPhonu 6 montovať práve spoľahlivejšie MLC úložiska. A to je jeden z dôvodov, prečo dnes môžme vidieť reálny rozdiel medzi zariadeniami s dvoma rozličnými druhmi pamäte. Dáta v teste mali presne 3,4 GB. Ako je v teste možné vidieť, TLC úložiská sú rýchlejšie, no po dosiahnutí 419 mb ich výkonnosť začína výrazne klesať až pod úroveň spoľahlivejších MLC úložísk.

 qqqq

Prečítajte si tiež  Video: Pozrite sa na zaujímavý koncept iPhonu 14 s vysúvacím displejom
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.