Približne mesiac dozadu sa na svetlo sveta dostala prvá špekulácia, ktorá hovorila o tom, že Apple predstaví menší iPhone 6 „mini“. Malo by ísť pritom o zariadenie, ktoré ponúkne 4″ displej a dizajn iPhone 6. Jednoducho, prémiový nástupca staršieho iPhone 5S, ktorý je aj v dnešnej dobe veľmi populárny. Analytici z celého sveta sa však nevedia zhodnúť či pôjde o klasický model „6“ alebo „6S“!

6 „mini či 6S „mini“?

To je otázka, nad ktorou si lámu hlavu mnohí uznávaní analytici. Väčšina tvrdí, že nový iPhone naozaj vyjde a bude slúžiť ako alternatíva k lacnejšiemu iPhonu 5C, lepšie povedané jeho náhrada s tým, že ponúkne prémiový dizajn a svojich majiteľov nájde prevažne u žien, keďže veľkosť jeho displeja má byť rovné 4″. Pokiaľ by Apple predstavilo model „6S“, musel by doň vložiť nový procesor Apple A9 a mnohé iné funkcie, ktoré by ponúkal jeho väčší brat so 4,7″ displejom. Naskytla sa tu teda otázka, či to nebude jednoducho zmenšená verzia súčasného iPhonu 6. Veď Apple A8 by na smartfón so 4″ displejom úplne stačil a postaral by sa pravdepodobne o rovnako dynamický chod, ako Apple A9 pri 4,7″ či 5,5″ displeji. Je dosť možné, že pôjde len o klasickú verziu 6 alebo smartfón z jeho „vnútornosťami“, keďže čínski analytici tvrdia, že má ísť o lacnejšiu verziu zariadenia rovnako ako iPhone 5C (iPhone 5C nebol práve lacný, no jeho cena bola postavená o čosi nižšie). Práve procesor, či niektoré nové funkcie sú priestorom, kde by Apple mohlo ušetriť a zachovalo by si vysokú maržu na zariadení. Ako to teda celé dopadne sa dozvieme pravdepodobne až v septembri či možno v priebehu 2015, kedy by malo na svetlo sveta uniknúť o niečo viacej informácií!

iPhone 6S Plus, iPhone 6S a nástupca modelu 5S, ktorého názov ešte určite nevieme - svetapple.sk
iPhone 6S Plus, iPhone 6S a nástupca modelu 5S, ktorého názov ešte určite nevieme – svetapple.sk
Prečítajte si tiež  Apple nestíha vyrábať iPhone 6 a iPhone 6 Plus!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.