Spoločnosť Apple dnes poskytla beta verzie systémov macOS Ventura 13.1, iOS 16.2 a iPadOS 16.2 pre vývojárov. V rámci nových aktualizácií sa dočkáme novej aplikácie Freeform, ktorú Apple predstavilo ešte počas konferencie WWDC 2022.

Prečítajte si tiež  Apple práve vydalo macOS Ventura pre všetkých užívateľov. Toto sú všetky novinky

Freeform je aplikácia, ktorá poskytne akúsi digitálnu tabuľu navrhnutú tak, aby používatelia iPhonu, iPadu a Macu mohli spolupracovať v reálnom čase na jednom mieste. V tomto priestore môže viacero ľudí prispievať obrázkami, poznámkami, kresbami, dokumentmi, či webovými odkazmi v rámci zdieľaných súborov. Podporované budú taktiež súbory PDF.

Aplikácia Freeform od spoločnosti Apple je navrhnutá tak, aby na iPade fungovala aj s Apple Pencil. Funkcia dostane naviac aj podporu pre FaceTime, takže účastníci si môžu v digitálnom priestore zavolať alebo zazdieľať obrazovku.

Aplikácia Freeform pre iPhone, Mac a iPad
Zdroj: Apple

Tento nový softvér má pomôcť najmä v súčasnej komplikovanej dobe, kedy mnoho z nás stále pracuje z domu. Brainstorming v office je z tohto dôvodu nemožný a preto sa ho Apple rozhodlo preniesť na svoje zariadenia. Čo na túto vychytávku hovoríte vy?

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -