Twitter, ktorý už niekoľko dní vlastní výkonný riaditeľ spoločností Tesla či SpaceX Elon Musk, údajne plánuje účtovať používateľom 19,99 dolárov / mesačne za to, že ich účty zostanú aj naďalej overené. Pokiaľ budú poplatok ignorovať, jednoducho prídu o modrú fajku pri profile.

S informáciou prišli portály The Verge a Platformer, ktoré uvádzajú, že overovanie bude dostupné prostredníctvom predplatného Twitter Blue. V súčasnosti je žiadosť o overenie na Twitteri bezplatná a používatelia musia len preukázať pravosť účtu, byť vo verejnom záujme a byť autentickí.

Rovnako je dobré uviesť, že Twitter aj dnes ponúka predplatné vo forme spomínaného Twitter Blue, no ľudia zaň neplatia 19,99 dolárov / mesačne ale iba 4,99 dolára / mesačne. Platená funkcia sa zameriava predovšetkým na elimináciu reklám.

Portál The Verge dopĺňa, že ak sa navrhovaný plán stane skutočnosťou, v súčasnosti overení používatelia budú mať 90 dní na to, aby sa prihlásili na nové predplatné, inak o svoje overenie prídu. Ľudia sa teda budú musieť rýchlo adaptovať na to, že funkcia, ktorú používali dlhé roky zadarmo im zo dňa na deň každý mesiac strhne z účtu poplatok.

Elon to chce hneď! 

Elon Musk
Zdroj: Businessinsider

Hoci 19,99 $ / mesačne nebude pre väčšinu overených profilov zásadná položka, stále ide o náklady, s ktorými títo ľudia predtým nepočítali.

Podľa „internej korešpondencie“ a zdrojov oboznámených so situáciou, ktoré hovorili s The Verge, Musk údajne prikázal inžinierom, aby projekt dokončili do 7. novembra, inak dostanú výpoveď. Známy novátor to teda myslí vážne a hneď po vstupe do Twitteru začal robiť poriadky.

Nový riaditeľ bude vyhadzovať 

Elon Musk Twitter
Zdroj: Daniel Oberhaus (úprava redakcie)

S tým súvisia aj čistky, ktoré sa dotknú najmä stredných manažérov a inžinierov, ktorí nevykonávali dostatočnú prácu. V Twitteri už pracujú aj bývalí zamestnanci automobilky Tesla, ktorí získali posty poradcov Elona Muska.

Hlavným cieľom najbohatšieho muža na svete je, aby Twitter nezarábal iba z reklamy a niečo málo z predplatného ale aby boli zisky spoločnosti 50 / 50. Spôsob, akým sa to snaží docieliť by mohol fungovať, no otázne znie, ako to príjmu používatelia. Dajte nám vedieť do komentára, čo si o tom myslíte vy.

Na záver len chceme pripomenúť náš SvetApple bazár, v ktorom dnes nájdete viac ako 500 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Prečítajte si tiež  Uvidíme súboj Mark Zuckerberg vs Elon Musk? Meta chystá vlastný Twitter

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -