Jedna z najčastejších otázok, s akými sa v redakcii stretávame je, aký model iPhonu si vybrať. Odpoveď je samozrejme v takomto prípade veľmi ťažká, nakoľko to dosť závisí od jednotlivca, jeho potrieb atď.

Každopádne, ak ste bežným spotrebiteľom, ktorý hľadá spoľahlivé a výkonné zariadenie s dobrým fotoaparátom, tá najlepšia možná voľba pre vás bude buď 6,1″ iPhone 12 alebo 5,4″ iPhone 12 mini. Obe zariadenia sú vďaka zľavám veľmi dostupné a ich nákupom nič nepokazíte. Za najlepšiu cenu môžete kúpiť iPhone 12 mini napríklad tu.

Aby sme to možno lepšie vysvetlili, iPhone 12 aj iPhone 12 mini sú po hardvérovej stránke takmer rovnaké. Oba majú 5 nm procesor A14 Bionic, ktorý má aj napriek svojmu veku dostatok výkonu a hlavne bude podporovať aktualizácie ešte aspoň 3 alebo 4 roky.

Rovnako tak majú oba telefóny kvalitný OLED displej s vysokým rozlíšením a krásnymi farbami. Nakoniec nemôžeme zabudnúť na dvojicu fotoaparátov v zadnej časti, ktoré zvládnu aj nočný či portrétny režim. iPhone 12 je skrátka vydarený telefón aj v roku 2023.

5,4″ iPhone 12 mini a jeho cena 

Zdroj: Unsplash / Onur Binay (úprava redakcie)

A koľko vlastne stojí? Začnime menším iPhonom 12 mini, ktorý už Apple síce nevyrába, no na skladoch predajcov ešte stále nájdete dostatočné skladové zásoby prakticky vo všetkých farbách.

Zariadenie sa v čase svojho uvedenia na trh predávalo za pomerne „mastných“ 799 € no dnes ho vďaka zľavám zoženiete už od 603 € v čiernej farbe. A ak by vám tento predajca nevyhovoval, na Mobilplus zoženiete iPhone 12 mini od 665 €. Aktuálne ceny za iPhone 12 mini nájdete tu.

Hoci je to viac, stále to môžeme považovať za dobrú cenu. Veď základný iPhone SE 2022 dnes spoločnosť Apple predáva za 549 €. A to je oveľa horšie vybavený smartfón, než iPhone 12 mini.

6,1″ iPhone 12 a jeho cena

iPhone 12 v modrej farbe v ruke používateľa
Zdroj: Unsplash / Thai Nguyen

Aj keď je najlepšia ponuka pre iPhone 12 mini o cca 60 € lacnejšia v porovnaní s iPhonom 12, za ten drobný príplatok sa už viac oplatí väčšia 6,1″ verzia.

Nie len, že si totiž budete užívať väčšiu uhlopriečku, ale rovnako tak dostanete aj výrazne vyššiu kapacitu batérie. A tá sa hodí každému používateľovi.

No a cena? iPhone 12 dnes kúpite už od 665 € v populárnej čiernej farbe. A ak by ste radšej nakupovali od autorizovaného predajcu spoločnosti Apple, na Mall.sk majú toto zariadenia už od 719 €. Aj to je veľmi dobrá ponuka. Najnižšiu cenu pre iPhone 12 nájdete tu.

Prečítajte si tiež  Projektor Samsung The FreeStyle kúpite v zľave. Má špičkový obraz a vy ušetríte stovky eur

Prečo si kúpiť iPhone 12 / 12 mini v roku 2023? Odpoveď je jednoduchá

Unsplash: Dennis Cortés / Thai Nguyen

Ak sa teraz pýtate, prečo odporúčame práve iPhone 12 alebo iPhone 12 mini, odpoveď je jednoduchá. Či už si kúpite jedno alebo druhé zariadenie, dostanete prakticky rovnaký dizajn, ako by ste si kupovali iPhone 13 alebo najnovší iPhone 14.

V oboch prípadoch si ale za zariadenie zaplatíte viac a dokonca ani nie je celkom pravda, že medzi iPhonom 12 a iPhonom 14 sú dve generácie rozdiel. Minimálne po technickej stránke to celkom neplatí.

Apple totiž v prípade minuloročných základných modelov použilo procesor A15 Bionic, ktorý sa nachádzal aj v iPhone 13 (2021). Zatiaľ čo sa teda iPhone 12 spolieha na čip A14 Bionic, o dva roky novší iPhone 14 má stále „iba“ A15 Bionic. V oblasti výkonu teda o nič zásadné neprídete.

A áno, novšie modely majú diagonálne umiestnené zadné fotoaparáty a takisto o niečo menší notch. Ak však chcete počuť pravdu, v oboch prípadoch ide len o detaily, ktoré vás v praxi nebudú trápiť. iPhone 12 aj iPhone 12 mini sú teda jasnou voľbou rozumu.

Ak hľadáte nadpriemerne dobrý, no nie najnovší iPhone za super cenu, tak pri výbere týchto modelov neurobíte krok vedľa.

Nezabudnite na obal od Loopi

Zdroj: Loopi

A keď už si budete kupovať nový iPhone 12 mini alebo iPhone 12, nezabudnite, že na internetovej stránke Loopi nájdete pre obe zariadenia príslušenstvo v špičkovej kvalite.

Spomeňme napríklad tento silikónový obal s plastovou výstuhou, vnútornou semišovou výstelkou, podporou MagSafe a tiež animácie len za 24,99 € alebo čistý transparentný obal, ktorého zadná plastová časť nezožltne, len za 14,99 €.

Ak chcete podporu MagSafe a transparentný obal v jednom aj takáto možnosť existuje. Jej cena je 19,99 €. Najlacnejším produktom v ponuke je potom Loopi Eco Case vyrobený z pšeničnej slamy. Len za 12,99 € ho môžete mať doma a keď ho prestanete používať, sám sa rozloží v komposte. Je to dostupné a veľmi ekologické riešenie.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -