Ešte v lete minulého roka sme napísali článok, v ktorom sme vám ukázali 6 aplikácií pre mužov určených na chudnutie. Pre čo najlepší výsledok je kľúčové dodržiavať správnu stravu a v spoločnosti Apple to zdá sa veľmi dobre vedia vedia. Technologický gigant totiž získal zaujímavý patent, ktorý by vám mohol pomôcť s diétou. Informoval o tom portál Appleinsider.

Hľadáte kvalitný transparentný kryt pre svoj iPhone? Na Loopi.sk ho nájdete. V ponuke je za skvelú cenu a zaplatiť zaň môžete rýchlo a bezpečne cez Apple Pay. (reklama)

Nová patentová prihláška nesie názov „Počítadlo kalórií s rozšírenou realitou“ a funguje vskutku pôsobivo. Zariadenie (napríklad iPhone) by malo byť schopné detegovať žuvanie a na základe toho vyzvať používateľa, aby mu odfotil to, čo práve konzumuje.

Apple v patente uvádza, že „k nepresnému počítaniu kalórií prispieva mnoho faktorov, napríklad veľkosť porcie, ktorá sa môže ťažko merať pri stravovaní sa v reštaurácii.

iPhone bude mať pod kontrolou vašu diétu 

Apple patent na chudnutie
Zdroj: Appleinsider

A ak sa pýtate, ako by mala samotná detekcia žuvania fungovať, odpoveď vás možno prekvapí. Zariadenie vás v tejto chvíli nebude sledovať cez kameru ale všetko by malo byť schopné vyzistiť vďaka veľmi citlivým mikrofónom.

Následne by vás technológia opisovaná v patente mohla požiadať o to, aby ste jej odfotili jedlo. Keď to urobíte a ona vyhodnotí obsah na tanieri, môže vám ponúknuť rady alebo skritizovať váš výber pre čo najlepšie dosiahnutie kalorických hodnôt, ktoré ste si pre chudnutie stanovili. V tomto procese by mohla do hry vstúpiť aj umelá inteligencia.

Ide zrejme o ďalší z krokov spoločnosti Apple, ktorých cieľom je zlepšiť a rozšíriť funkcie týkajúce sa zdravia, nachádzajúce sa vo viacerých produktoch. Práve počítanie kalórii a zníženie obezity by mohlo mnohým ľuďom pomocť vo vyhýbaní sa rôznym ochoreniam.

Uvidíme, či sa niekedy tento patent dostane aj do praxe. Dajte nám vedieť do komentára, čo si myslíte o tejto technológii vy. Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Prečo by mal človek investovať do kvalitného príslušenstva pre iPhone?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -