iPhone 14 Plus nie je zlý smartfón no spoločnosti Apple to s uvedením tohto modelu na trh celkom nevyšlo. Kompetentní si zrejme mysleli, že keď ponúknu 6,7″ základný model, ľudia sa po ňom pôjdu potrhať. Možno by to aj platilo, pokiaľ by neštartoval na úrovni 1 149 € za základnú 128 GB verziu. A keďže je o iPhone 14 Plus nízky záujem aj na Slovensku, obchodníci museli znížiť jeho ceny. Niektoré zľavy dosahujú aj viac ako 200 €, o čom sa môžete presvedčiť tu.

Hľadáte kvalitný transparentný kryt pre svoj iPhone? Na Loopi.sk ho nájdete. V ponuke je za skvelú cenu a zaplatiť zaň môžete rýchlo a bezpečne cez Apple Pay. (reklama)

Celej téme sa venoval známy analytik Ross Young, pričom na ňu upozornil portál Appleinsider. Na základe svojich kontaktov v dodávateľských reťazcoch Young zistil, že napríklad dodávky displejov pre iPhone 14 Plus klesli v januári 2023 takmer na nulu.

Všetko to spôsobilo prehodnocovanie objednávok zo strany spoločnosti Apple, ktorá chce čo najviac vyhovieť svojim zákazníkom.

V grafe, ktorý si môžete pozrieť nižšie uvidíte, ako sa situácia s objednávkami vyvíja v priebehu času. Je tu napríklad badateľné, že vo februári 2023 sa už nejaké displeje pre iPhone 14 Plus dopĺňali no evidentne ich je iba veľmi málo.

Pomerne zlý výsledok pri tom prekvapivo dosahuje aj klasický iPhone 14, pri ktorom môžeme vidieť objednávky komponentov na úrovni iba 18 % (spolu s iPhonom 14 Plus je to len 20 %). Zvyšných cca 80 % predstavujú vymakanejšie a drahšie modely s označením „Pro“, ktoré zákazníci nakupujú, ako na bežiacom páse.

iPhone 14
Zdroj: Appleinsider

Dôvod, prečo sa ani základný iPhone 14 nepredáva tak, ako by sa možno očakávalo je pri tom prostý. Tento model, ktorého pôvodná cena 999 € medzičasom spadla len na 814 €, o čom sa môžete presvedčiť tu je príliš drahý a obyčajný.

Ľudia si aj na Slovensku do dnešných dní radšej zaobstarávajú lacnejší iPhone 13, ktorý vedia kúpiť už od 685 €. Okrem toho, že vyzerá prakticky rovnako ponúka aj takmer totožné funkcie a procesor.

Dajte nám vedieť do komentára, aký je váš názor na iPhone 14 Plus. Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -