Pokiaľ zvažujete nákup nového počítača, čítajte pozorne. Na Slovensku sa pravdepodobne nedarí minúť staré eurofondy v potrebnom termíne a štát preto prichádza s príležitosťou, ako získať až 350 € na nákup nového počítačového zariadenia. Informuje o tom portál DSL na základe tlačovej správy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR).

Táto príležitosť celkom pochopiteľne nie je k dispozícii pre všetkých obyvateľov Slovenska, pretože je obmedzená len na žiakov základných a stredných škôl a súvisí s ich digitálnym vzdelaním. Projekt nesie  názov „Digitálny žiak“, ktorý je celkom výstižný.

V praxi by to malo fungovať tak, že žiaci dostanú poukazy, ktoré následne uplatnia u predajcov, ktorí ich budú prijímať. Aj keď je maximálna výška príspevku 350 €, zaobstarať si budú môcť aj drahšie zariadenia s doplatkom. Jedinou podmienkou by teda malo byť, aby išlo o notebook alebo tablet s klávesnicou.


Tento článok vznikol aj vďaka internetovému obchodu Loopi.sk, kde nájdete kvalitné Apple príslušenstvo pre iPhone, Apple Watch, Mac, AirPods, AirTag a veľa ďalších. Na e-shope nájdete široký sortiment produktov v rôznych farbách a prevedeniach skladom, ktoré sú expedované do 24 hodín od zadania objednávky. Taktiež môžete zaplatiť veľmi jednoducho kartou ale aj cez Apple Pay, čo vám ponúkne vysokú bezpečnosť a tiež komfort.

LOOPI
REKLAMA


350 € poukážku dostane až 152 tisíc školákov 

MacBook Air M1
Zdroj: YouTube / Arthur Winer (úprava redakcie)

Ako dopĺňa portál DSL, väčšina prostriedkov má byť adresovaná užitočne. Pomoc teda dostanú všetci žiaci, ktorí pochádzajú zo znevýhodneného prostredia. V praxi pôjde o tie domácnosti ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu, domácností v hmotnej núdzi a žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia. Dokopy hovoríme až o 95 tisícoch žiakoch, ktorí budú uprednostnení.

V priebehu tohto školského roka by sa ale pomoc mala dostať aj ku ďalším viac ako 56 tisícom žiakom, konkrétne ku prvákom na stredných školách. Iné ročníky zatiaľ ministerstvo nezmienilo. V tlačovej správe ale uvádza, že výber tejto skupiny žiakov súvisí so zhoršenými výsledkami, ktoré zaznamenalo v uplynulom období. Tento výber DSL hodnotí ako „diskriminačný“ a my s názorom súhlasíme. Predsa len by pomoc určite dobre „bodla“ aj žiakom iných ročníkov.

Pokiaľ si chcete túto tému naštudovať viac, prečítajte si oficiálnu tlačovú správu Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR). Dajte nám tiež vedieť do komentára, čo si o celom nápade myslíte vy. Sme zvedaví na všetky vaše postrehy a názory!

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple Watch Series 8 kúpite v zľave extrémne výhodne. Konečne sa oplatia
Môže ťa zaujímať
- Reklama -