Spoločnosť Apple je preslávená pre svoje špičkové počítače, ktoré sú ako stvorené pre každodennú prácu a zároveň si perfektne rozumejú aj s ostatnými zariadeniami v rámci ekosystému. Základom ponuky je Mac mini, ktorý v súčasnosti ponúka špičkové procesory zo série Apple Sillicon. Ak chcete čo to ušetriť, Mac mini teraz kúpite po zľave za brutálne výhodnú cenu.

Hovoríme konkrétne o staršej verzii, ktorá má k dispozícii stále veľmi výkonný čip M1. Vyrábaný je 5 nm procesom a okrem 8-jadrového CPU má aj 8-jadrové GPU. Základná konfigurácia tiež počíta s 8 GB operačnou pamäťou RAM a 256 GB SSD úložiskom. Vďaka tomu môžete na tomto počítači vykonávať aj náročnejšiu prácu, napríklad grafiku a vôbec sa pri tom nezapotí. Svoj vysoký výkon dáva lacno.

Mac mini s procesorom M1 sa v čase uvedenia na trh predával za 799 €. Po kliknutí na tento odkaz ho však v zľave kúpite od 609 € priamo u autorizovaného predajcu spoločnosti Apple. Je to ten najdostupnejší Mac ponuky a z hľadiska výkonu mu vôbec nič nechýba. Ešte dlhé roky vám bude verne slúžiť či už v kancelárii, alebo doma v pracovni. Súčasní majitelia ho pre jeho rozmery a schopnosti milujú.

Apple predáva aj Mac mini M2. Nie je o toľko drahší, no skutočne sa oplatí? 

Mac mini
Zdroj: YouTube / The Everyday Dad (úprava redakcie)

Podotýkame však, že medzičasom prišiel na trh aj novší model Mac mini M2, ktorý pomerne nečakane zrazil cenu svojho predchodcu smerom nadol. Modernejší procesor má k dispozícii 8-jadrové CPU a 10-jadrové GPU, vďaka čomu je tento počítač o zhruba 20 % výkonnejší. Rovnako má 8 GB RAM a tiež 256 GB úložisko, pričom príplatok za modernejšiu technológiu nie je až taký dramatický.

Mac mini M2 je stále relatívnou novinkou a tak sa predáva vo väčšine obchodoch za plnú cenu 699 € (po tom čo prišiel na trh, automaticky zlacnel 100 €). Po kliknutí na tento odkaz ho však zoženiete s drobnou zľavou 685 €, vďaka čomu zopár eur ušetríte.

Mac Mini M2
Zdroj: MacRumors

A ak sa teraz pýtate, či sa novší model oplatí viac, ako ten starý, odpoveď nie je celkom jednoznačná. Aj keď má procesor M2 o čosi vyšší výkon, mali by ste sa zamyslieť nad tým, či ho dokážete využiť.

Navyše, základná 256 GB verzia SSD úložiska sa v tomto prípade spolieha len na jeden NAND čip, kvôli čomu je výrazne pomalšia, ako totožná pamäť v Macu mini s procesorom M1, ktorá sa spoliehala na 2x 128 GB NAND čipy. Voľba staršej generácie preto dáva v tomto prípade možno aj väčší zmysel. Ako by ste sa rozhodli vy?

Prečítajte si tiež  Ako mediálny svet ovplyvnil spoločnosť Apple

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -