Spoločnosť Apple predstavila v roku 2020 revolučnú novinku, ktorou bol prvý ARM procesor zo série Apple Sillicon. Tento čip sa okamžite začal dostávať do počítačov Mac a neskôr ho Apple pridalo aj do iPadu Pro, čím absolútne prekonalo väčšinu svojich konkurentov. Ako však išiel čas, technologický gigant sa o procesor M1 rozhodol inovovať aj svoj dostupnejší tablet iPad Air. Ten je teraz v zľave a na Slovensku ide o predajný hit.

Zariadenie ponúka 10,9″ Retina displej s vysokým rozlíšením a krásnym zobrazením. Rovnako sa môžete tešiť aj na štvoricu reproduktorov, či odomykanie prostredníctvom odtlačku prsta Touch ID. iPad Air 5. generácie je vďaka procesoru M1 extrémne výkonný, čomu dopomáha aj 8 GB operačná pamäť RAM, ktorou je vybavený. Ak si ho zaobstaráte, toto zariadenie vám zaručene so svojim hardvérom bude slúžiť dlhé roky a navyše vám ponúkne funkcie, ktoré bežné iPady s procesorom zo série „A“ nemajú.

Bežná cena za iPad Air s procesorom M1 sa dnes pohybuje na úrovni 769 €, no po kliknutí na tento odkaz môžete zariadenie získať už od 666 €. To je fantastická ponuka, s ktorou na tomto tablete ušetríte. Navyše ak si k nemu pridáte klávesnicu s TouchPadom, teoreticky vám môže nahradiť aj váš MacBook Air alebo MacBook Pro.

Dlhá výdrž batérie, podpora externej klávesnice či kvalitné video

Zdroj: YouTube / MobileCity / iDB (úprava redakcie)

Samozrejme, toto riešenie nebude vyhovovať každému, no mnoho ľudí už nemá laptop ale iba iPad a dokážu s ním fungovať. Väčšinu činností vybavujú cez dotykovú obrazovku a keď je potrebný výkon, alebo písanie textu, cez magnetický konektor pripoja externá klávesnicu. iPadOS je dnes na to plne prispôsobený.

iPad Air 5. generácie má k dispozícii aj USB-C konektor a dlhú, až 10 hodinovú výdrž batérie pri intenzívnom používaní. Tablet má tiež k dispozícii kvalitný 12 Mpx fotoaparát, ktorý v režime kamera dokáže zaznamenávať aj 4K obraz pri 60 FPS. Toto väčšina konkurentov nezvláda.

Zdroj: YouTube / Dave2D / Marques Brownlee (úprava redakcie)

Taktiež tu nájdete aj prednú Face Time kameru s podporou funkcie Center Stage, vďaka ktorej je vaša tvár alebo postava vždy stredobodom pozornosti pri Face Time hovoroch. Aj keď teda iPad Air nie je najlepší tablet po stránke hardvéru od Apple, určite ho môžete označiť za tú najrozumnejšiu voľbu, pokiaľ hľadáte kompromis medzi výkonom, technológiou a cenou.

Ak ste menej nároční, stačiť vám bude aj výrazne lacnejší iPad 10. generácie 

iPad 10
Zdroj: YouTube / PengabdiApple (úprava redakcie)

V prípade, že si až tak nepotrpíte na výkon, no chcete vlastniť iPad s pekným a moderným dizajnom, Apple má aj lacnejšie riešenie, ktoré prišlo na trh koncom roka 2022. Nový základný iPad 10. generácie má ploché hrany, 10,9″ Retina displej s vysokým rozlíšením a tiež štvoricu reproduktorov.

Nenájdete v ňom však extrémne výkonný čip M1, ale starší procesor A14 Bionic, ktorý Apple montovalo aj napríklad do iPhonu 12. O nedostatok výkonu sa ale nemusíte báť, nakoľko tento čip je vyrábaný 5 nm procesom a taktiež sa vyznačuje slušnými schopnosťami. Pre bežného spotrebiteľa je ako stvorený.

Cena za iPad 10. generácie štartuje na úrovni 579 €, no po kliknutí na tento odkaz ho môžete získať len za 515 €. Tablet je k dispozícii v rôznych farebných prevedeniach a taktiež si ku nemu môžete pripojiť klávesnicu s Trackpadom.

iPad 10 displej
Zdroj: Apple

Nevýhodou je ale podpora len Apple Pencil 1. generácie, na rozdiel od modernejšej Apple Pencil 2. generácie, ktorá má komfortné bezdrôtové nabíjanie. Rovnako musíte počítať s tým, že aj keď má iPad 10. generácie USB-C port, v skutočnosti je veľmi pomalý a tak nejde o žiaden zásadný benefit. To, ako sa ale rozhodnete nechávame na vás.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -