Spoločnosť Apple je najväčším výrobcom tabletov na svete a nie je to náhoda. Jej iPady prinášajú elegantný dizajn, fantastický operačný systém iPadOS, podporu pre obľúbenú Apple Pencil a tiež mnoho modelov s rôznymi uhlopriečkami, z ktorých si môže každý vybrať presne to, čo mu sedí najlepšie.

Zrejme nebudeme klamať, keď teraz napíšeme, že najlepším iPadom, aký si dnes v pomere cena / výkon / protihodnota môžete kúpiť je klasický iPad Air 5. generácie s procesorom M1. Jeho štandardná cena štartuje na úrovni 769 €, avšak vy ho po kliknutí na tento odkaz môžete získať už za 699 €. Nie každému však vyhovuje 10,9″ displej a naopak nie každý je ochotný platiť za 12,9″ iPad Pro horibilné sumy peňazí. No a presne na tento problém prinesie spoločnosť Apple podľa portálu Macrumors riešenie.

Analytická spoločnosť DigiTimes totiž zverejnila správu, že technologický gigant z Cupertina pracuje na väčšom modeli iPadu Air, ktorý bude mať práve 12,9″ displej. Na rozdiel od svojho bračeka iPadu Pro však nebude vybavený prémiovou mini-LED technológiou.

V oblasti displeja tu bude ešte jedno obmedzenie 

iPad Pro
Zdroj: Unsplash / David Švihovec (úprava redakcie)

Namiesto toho by mal mať klasickú LCD obrazovku, ktorej negatívom tiež bude obmedzená obnovovacia frekvencia na úrovni 60 Hz rovnako, ako to má menší model s 10,9″ displejom. Ak budete chcieť 120 Hz v rámci technológie ProMotion, budete si musieť priplatiť.

Čo sa týka dátumu predstavenia, ten zatiaľ nepoznáme no predpokladáme, že 12,9″ iPad Air už bude disponovať výkonnejším čipom M2 a nie M1 tak, ako aktuálny model. Keď teda Apple bude predstavovať inovovaný iPad Air 6. generácie, pravdepodobne nám ho dá k dispozícii hneď v dvoch veľkostiach podobne, ako to poznáme pri iPhone.

Otázna však zostáva cena, ktorá môže byť pri tomto tablete nepríjemne vysoká. Keď štandardný model presahuje hranicu 700 €, ten väčší by mohol atakovať čiastku 1 000 €. Nechajme sa prekvapiť.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Nové iPady prinesú funkciu, ktorú má základný model roky
Môže ťa zaujímať
- Reklama -