Spoločnosť Apple je označovaná za priekopníka v mnohých technologických oblastiach. Firma často nastoľuje dizajnové trendy, ktoré následne sledujú a kopírujú konkurenční výrobcovia smartfónov s operačným systémom Android. Honor evidentne nie je výnimkou.

Táto čínska spoločnosť podľa portálu Thetechoutlook pracuje na novej sérii smartfónov Honor Magic 6, ktorá by mohla byť uvedená na trh už v blízkej budúcnosti. V praxi pôjde o tri samostatné zariadenia, ktoré by mali podľa úniku používať označenia Honor Magic 6, Magic 6 Pro a Magic 6 Ultimate. Vo všetkých troch prípadoch sa zákazníci môžu tešiť na veľký posun v oblasti procesora, ktorým sa stane Snapdragon 8 Gen 3. Oproti čipu Snapdragon 8 Gen 2, ktorý sa nachádzal v sérii Honor Magic 5 má ísť o veľký posun smerom vpred.

A aj keď sú tieto zariadenia stále zahalené rúškom tajomstva, na sociálnej sieti Weibo sa objavilo niekoľko obrázkov, ktoré nám odhaľujú detaily z ich dizajnu. Jeden prvok možno používateľom spoločnosti Apple nepríjemne zaskočí.

Honor Magic 6 má Dynamic Island 

Honor Magic 6
Zdroj: Thetechoutlook / Weibo

Okrem toho, že Honor Magic 6 má ponúknuť obrazovku so zaoblenými hranami prinesie ešte jedno prekvapenie a tým bude výrez v tvare pilulky, ktorý sa bude nachádzať uprostred vrchnej časti OLED panelu.

Ak vám to pripomína Dynamic Island, ktorý Apple predstavil ešte v roku 2022, vôbec to nie je náhoda. Prevedenie od spoločnosti Honor je však trochu decentnejšie a užšie.

Nutné je zmieniť, že podobný výrez mal už aj starší Honor Magic 5, avšak nenachádzal sa v strede ale v ľavej časti obrazovky, vďaka čomu pôsobil o čosi ináč, ako originálne riešenie od Apple.

V Číne si však zrejme povedali, že takto to vyzerá lepšie a preto sa to rozhodli aplikovať do praxe. Otázne už iba zostáva, či tento „čínsky Dynamic Island“ bude mať aj nejaké reálne funkcie, alebo len pôjde o klasický statický výrez. Nechajme sa prekvapiť.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Spoločnosť Apple je až nechutne bohatá. Nikto nezarába na smartfónoch toľko čo ona
Môže ťa zaujímať
- Reklama -