Vyzerá to tak, že americkej automobilke Tesla sa konečne po niekoľkoročnom meškaní podarí začať vyrábať elektrický Cybertruck, ktorý bol pôvodne predstavený ako koncept ešte v roku 2019. V čase prezentácie Elon Musk sľuboval, že toto vozidlo s poriadne futuristickým a netradičným dizajnom bude štartovať na cenovke 40 000 $. Asi však nečakal, že vývoj potrvá výrazne dlhšie, než sa pôvodne očakávalo.

Uvedené suma 40 000 $ sa v tom čase týkala samozrejme základného modelu s jedným elektrickým motorom, ktorý dokáže poháňať len zadnú nápravu. Zákazníci však mali mať možnosť nákupu aj výkonnejšej verzie s dvoma motormi a pohonom všetkých štyroch kolies, ktorej odhadovaná cena mala štartovať na úrovni cca 70 000 $ a taktiež vrcholovej verzie „Tri-Motor“, za ktorú si Tesla mala pýtať 80 000 $. Napokon to, ale vyzerá, že všetko bude ináč.

Na sociálnej sieti X sa totiž objavil príspevok, ktorý uvádza, že americká automobilka už kontaktovala prvých 500 zákazníkov, ktorí si na Cybertruck stihli urobiť rezerváciu. Tesla sa konkrétne pýtala, či títo ľudia majú v pláne pokračovať v nákupe elektrického vozidla.

Zatiaľ bez základnej verzie 

Tesla Cybertruck na ceste
Zdroj: Tesla

Ukázalo sa však, že na začiatku predaja verzia s jedným motorom vôbec nebude dostupná a Tesla bude mať k dispozícii len prevedenia „Dual-Motor“ alebo „Tri-Motor“.

A aj keď nepoznáme cenu dostupnejšej verzie, tá drahšia by mala podľa jedného z oslovených zákazníkov štartovať na čiastke 98,990 $ bez dane. Ku tejto sume si je ešte v prípade záujmu nutné pripočítať 7 000 $ za autopilota.

Suma sumárom tak za toto vozidlo v USA môžu zákazníci zaplatiť aj ďaleko viac, ako 100 000 $, pričom sa predpokladá, že táto suma bude v Európe veľmi podobná, len v inej mene (Euro). Nechajme sa teda prekvapiť, či Tesla svojich zákazníkov podobným spôsobom vystraší, alebo ide len o planý poplach.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  PlayStation 5 trhá predajné rekordy. Po tom, čo cena klesla, ľudia sa idú za konzolou potrhať
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJSvetApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.