Prakticky každý fanúšik automobilizmu a počítačových hier pozná legendárnu hernú sériu Forza, ktorá je po celom svete extrémne úspešná. Teraz prichádza na mobilné zariadenia s operačným systémom iOS a Android vo verzii, v ktorej by to čakal iba málokto. Nová Forza Forza Customs – Restore Cars nie je totiž ani trochu závodná.

Celý vtip tkvie v tom, že sa tu budete zameriavať predovšetkým na opravy, reštaurovanie a úpravy známych vozidiel, ktoré si budete môcť rôzne tuningovať presne podľa svojich predstáv. Namiesto toho, aby ste s nimi pretekali však budete posúvať dlaždice v rámci logickej hry, v ktorej je hlavný cieľom spojiť tri dlaždice jednej farby. Podľa toho, akí budete v tejto hre úspešní budete dostávať kredity a za tie si kupovať náhradné diely a súčiastky, ktoré budú kľúčové pre vylepšovanie vozidiel z vrakoviska.

Celým cieľom hry je súťaž o mechanika, pričom tento titul dosť pripomína legendárnu hru Candy Crush Saga. Napriek tomu, že so svojimi upravenými autami nebudete môcť bežne jazdiť, stále si užijete veľa zábavy spojenej s logickým myslením a motorizmom.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí. 

Zaujímavé je, že táto hra nedostala žiadnu veľkú reklamnú kampaň. Len sa jednoducho objavila v internetových obchodoch App Store a Google Play, odkiaľ si ju môžete zadarmo stiahnuť aj vy. Za vývojom stojí štúdio Turn 10, ktoré na projekte spolupracovalo s vývojármi zo štúdia Hutch.

V hre si budete môcť upraviť rôzne druhy ikonických vozidiel. Nechýba tu napríklad Ford Mustang (2018), GMC Jimmy, Porsche Taycan Turbo S alebo starší model 911. Hra Forza Customs – Restore Cars vám zadá úlohu (napríklad na vytvorenie vozidla vhodného na drift alebo rýchlostné závody) a vy na ňom začnete pracovať.

Na autách bude možné meniť farbu, polepy, rôzne komponenty alebo pridávať tuningové doplnky. Spomeňme napríklad rozsiahle úpravy karosérie, okien, svetiel, nárazníkov, volantov a samozrejme kolies.

Vozidlá sú samozrejme v kvalitnom a realistickom 3D vyhotovením a okrem iného mobilná Forza ponúka aj prepracovaný foto-režim.

Jedinou nevýhodou tejto hry je snáď iba to, že si ju síce môžete stiahnuť zadarmo, no nachádzajú sa v nej otravné in-app nákupy, vďaka ktorým ju budete môcť hrať aj bez čakania. A to používatelia nemávajú veľmi radi. Každopádne, novú Forzu si môže vyskúšať úplne každý.

Prečítajte si tiež  Na iOS a Android prichádza nová bezplatná logická hra. Nad Knotwords strávite hodiny voľného času
Loopi
REKLAMA

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJSvetApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.