Pravidelne vás upozorňujeme na rôzne druhy podvodov, ktorým Slováci čelia v posledných rokoch čoraz častejšie. Dnešný online svet je mimoriadne nebezpečný a treba sa v ňom vedieť správať tak, aby ste ochránili svoje citlivé údaje a samozrejme peniaze. Uvedomujú si to aj slovenskí policajti, ktorí varujú pred ďalším nebezpečenstvom.

Na svojej oficiálnej facebookovej stránke zverejnili príspevok, v ktorom ukazujú falošnú SMS správu. Problém je v tom, že tá môže prísť do telefónu skúsenému používateľovi, ktorý vie, že ide o podvod, ale aj napríklad seniorom, ktorí naopak nevedia, ako sa ku danej správe postaviť.

Jedným z podvodov, s ktorými sa najmä v tomto predvianočnom období stretávame azda najviac je SMS správa, v ktorej vám kuriérska spoločnosť má doručiť balík, avšak dopredu je nutné zaplatiť pár eurové clo.

V správe sa nachádza aj link na falošnú internetovú stránku, na ktorej vypíšete svoje údaje o karte a týmto spôsobom ich zadarmo odovzdáte hackerom, ktorí vám dokážu v priebehu hodín vybieliť účet. Nie je to však všetko.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí. 

Podvodníci totiž začali v poslednom čase cieliť aj na emócie potencionálnej obete, v rámci čoho sa ju snažia nalákať na rôzne výhry, odovzdanie finančnej hotovosti, alebo nutnosť zaplatiť poplatok za službu, ktorú si prijímateľ nikdy neobjednal.

Pokiaľ chcete v tomto smere predísť podvodu a hlavne nechcete, aby naň naleteli vaši blízki, ktorí nemajú až také bohaté skúsenosti s online svetom, polícia vám dáva jednu dôležitú radu. Ak vám príde v SMS správe link od neznámeho čísla, neznámej inštitúcie, alebo aj banky, za žiadnych okolností naň neklikajte a hlavne to povedzte aj svojim rodičom či starým rodičom.

Slováci sú dennodenne týmto spôsobom okrádaní, pričom úplne zbytočne prichádzajú o tisícky eur. Podvodníci v tomto smere nemajú absolútne žiadnu chrbtovú kosť a preto si treba dávať veľký pozor!

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  AKTUÁLNE: Veľký slovenský operátor bude mať výpadok TV, mobilných dát a internetu
Môže ťa zaujímať
- Reklama -