Máš pocit, že tvoj iPhone je 4-ciferným heslom alebo Touch ID málo chránený? Spomedzi doterajších možností zabezpečenia heslom s nástupom iOS 9 prichádza zmena, s ktorou sa tvoj neistý pocit stratí.

Ako na to?

Ak si trpezlivý a chce sa ti zadávať heslo v tvare písmen a číslic, tak ti blahoželáme. Pri každom odblokovaní zadávať dlhé heslo môže byť otravné, ale zato bezpečné. Štvor-ciferné heslo je v dnešnej dobre už klasika medzi heslami. Používaš ho napr. na SIM kartu, v bankomate a pod. Šesťciferné heslo je v iOS novinka, ktorá ale funguje len ak máš nainštalovaný iOS 9.

Ako na to? Prejdi do Nastavení, klikni na Heslo, zadaj svoje aktuálne heslo, zvoľ zmena hesla, opäť zadaj aktuálne heslo a v ďalšom kroku klikni dole na Možnosti hesla a zvoľ 6-ciferné číselné heslo.

Potom postupuj štandardne, a to dvojitým zadaním šesť-ciferného hesla. Pred uložením a zamknutím iPhonu ti odporúčame dlhšie heslo niekde zapísať, aby si na šesť čísel po sebe náhodou nezabudol a svoj iPhone zablokoval.

Výhodou vyššieho počtu čísel je to, že ak zadávaš štyri čísla a niekto ťa sleduje, nie je problém zistiť, ktoré čísla si zadával. Apple by na obrazovke na zadávanie hesla mohol popracovať, pretože ak ťukáš na displej, na malú chvíľku sa tlačidlo čísla rozžiari a je to dosť viditeľné.

6_body

Prečítajte si tiež  iPhone 15 Pro prinesie obrovské prekvapenie. Na toto čakáme roky
Môže ťa zaujímať
- Reklama -