Spoločnosť Apple urobila v roku 2023 krok, na ktorý sme čakali extrémne dlhú dobu. Po prvýkrát v histórii totiž predstavila väčšiu 15,3″ verziu svojho najpopulárnejšieho počítača, MacBooku Air a tento model si okamžite získal popularitu po celom svete. A hoci bola jeho cena v čase uvedenia na trh vysoká, teraz ho viete získať v zľave brutálne lacno. Je to ponuka, ktorá sa za žiadnych okolností neodmieta.

MacBook Air 15″ s procesorom M2 ponúka špičkový výkon, o ktorý sa stará 8-jadrové CPU a 10-jadrové GPU. Vďaka tomu zvládne tento prelomový ARM čip aj náročnejšie úlohy, ako práca s grafickými programami alebo strihanie videa bez toho, aby sa namáhal. Dobre sa vám bude pracovať aj vďaka veľkému 15,3″ Retina displeju, ktorý má rozlíšenie 2880 x 1864 pixelov a jas až 500 nitov. Nechýba ani výrez pre prednú kameru, či extrémne tenké rámčeky. MacBook Air 15″ má kompletne hliníkové šasi, vďaka čomu pôsobí solídne a hlavne je aj veľmi odolný. Počítač váži napriek svojim rozmerom len 1,5 kg, čo je jedna z jeho najväčších výhod. Prečo sa však oplatí kúpiť práve teraz?

Keď Apple po prvýkrát uviedol tento model na trh (polovica roka 2023), štartoval na úrovni 1 599 € s DPH, čo odradilo nejedného záujemcu od jeho nákupu. Dnes je, ale situácia iná a MacBook Air 15″ M2 padol do šialených cenových zvýhodnení. Zariadenie kúpite po kliknutí na tento odkaz len za 1 198 € s DPH, vďaka čomu na jeho nákupe ušetríte viac ako 400 €. Keďže ide o produkt, ktorý je relatívne nový a vydrží vám slúžiť pokojne aj viac, ako 4 – 5 rokov, z nášho pohľadu je to fantastická voľba. Hodí sa do kancelárie, ale aj študentom na internát. Každý si ho rýchlo zamiluje.

Zdroj: YouTube / Hardware Canucks (snímka obrazovky)

MacBook Air 15″ však skrýva aj iné prednosti, o ktorých by ste mali vedieť. Vďaka extrémne úspornému čipu a relatívne veľkým akumulátorom vydrží fungovať až 18 hodín na jedno nabitie (nie neurobili sme chybu). Na dopĺňanie energie slúži klasický MagSafe konektor, no sú tu aj USB-C konektory, vďaka čomu si viete počítač napojiť cez DisplayPort napríklad na externý monitor. Na odomykanie je tu pripravený snímač odtlačkov prstov Touch ID a písať budete na veľmi príjemne spracovanej klávesnici s klasickým nožnicovým systémom. MacBook Air 15″ má tiež obrovský TrackPad a nechýba mu ani šesť výkonných reproduktorov.

Prečítajte si tiež  Nový iPhone 14 je najľahšie opraviteľným iPhonom za posledné roky. Tu je dôvod prečo

Ak sa vám teda tento model páči, po kliknutí na tento odkaz ho kúpite len za 1 198 € aj s DPH, čo je z nášho pohľadu skoro neodolateľná ponuka. Áno, je pravda, že Apple už predstavil o čosi výkonnejšieho nástupcu s čipom M3, no pre bežného používateľa je výber o niekoľko stoviek eur drahšej verzie absolútne nepodstatný. Ak teda uvažujete nad novým počítačom, chcete niečo od Apple a zároveň za to nechcete platiť vysoké čiastky, MacBook Air 15″ s procesorom M2 bude pre vás tou správnou voľbou. Sami ho odporúčame.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -