Luxusné športové automobily z Talianska prídu s nečakanou zmenou. Ako informuje Drive, Ferrari sa rozhodlo vo svojich vozidlách prestať predávať výbavu, ktorá býva k dispozícii prakticky u každého moderného výrobcu. Ide o zabudovanú satelitnú navigáciu. Hoci si bez nej mnohí vodiči nevedia predstaviť svoj každodenný život, Ferrari má na túto zmenu pomerne dobrý argument.

Najdôležitejšie: Automobilka konkrétne tvrdí, že za týmto rozhodnutím stojí vznik technológií ako Apple CarPlay či Android Auto od Google. Ľudia dnes už údajne nepoužívajú navigačné systémy priamo vo vozidlách, ale namiesto toho sa spoliehajú na mapové aplikácie v smartfónoch, ktoré sú vďaka internetovému pripojeniu neustále aktuálne.

Aj preto Ferrari nedáva zmysel ponúkať samostatný navigačný systém, o ktorý sa musí navyše neustále starať a pravidelne ho aktualizovať. Automobilku to stojí nemalé peniaze a zákazníci túto snahu aj tak neocenia, pretože si vytiahnu svoj telefón a pripoja si ho na infotainment.

Ferrari CarPlay
Zdroj: Ferrari

Ferrari konkrétne uvádza, že jeho modely Purosangue (SUV) a 12Cilindri (super-šport) už nebudú mať k dispozícii satelitnú navigáciu. Vodiči si ju teda nebudú vedieť nijakým spôsobom odškrtnúť v cenníku. Koniec koncov, Ferrari ponúkalo navigačný systém už dlhšiu dobu ako štandard, takže na tejto technológii v podstate len strácalo.

Kontext: Ferrari vsadilo na Apple CarPlay a Android Auto kvôli ich jednoduchosti a aktuálnosti. Emanuele Carando, vedúci produktového marketingu Ferrari uviedol, že používatelia nemusia zakaždým študovať nový systém, stačí im ich telefón s obľúbenými mapovými aplikáciami. A pokiaľ niekto vlastní napríklad BMW alebo Mercedes-Benz na denné jazdenie a s Ferrari sa zvezie iba príležitostne, vlastne to aj dáva logiku.

Zatiaľ čo Ferrari vsadilo na tieto technológie, iné značky ako General Motors a Tesla sa rozhodli pre vlastný softvér, ktorý im umožňuje lepšiu kontrolu nad údajmi zákazníkov. V ich vozidlách však naopak Apple CarPlay nenájdete. Uvidíme, akým smerom sa budú vyvíjať tieto trendy. Nechajme sa prekvapiť.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Twitter už NEEXISTUJE. Aj na iPhone sa kompletne premenil na X
Môže ťa zaujímať
- Reklama -