Zberatelia Apple memorabílií a fanúšikovia Steva Jobsa majú opäť príležitosť získať unikátne kúsky. Na známej aukcii sa objavili ďalšie predmety spojené so spoluzakladateľom a otcom spoločnosti Apple. Špeciálna aukcia nazvaná „Steve Jobs and the Apple Computer Revolution“, ktorú organizuje RR Auctions ponúka viac ako 278 ohromných položiek.

Na aukciách sa za uplynulé roky objavilo množstvo hodnotných pamiatok na Steva Jobsa, ktorých cena dosiahala astronomických výšin. Inak to nie je ani v prípade tejto aukcie.

Nová aukcia ponúka vzácne kúsky spojené so Stevom Jobsom

Medzi najzaujímavejšie kúsky patrí legendárna kožená bomberová bunda známa ako „Middle Finger to IBM“. Práve túto bundu mal Jobs oblečenú na ikonickej fotografii z roku 1983, kde ukazuje prostredník na logo firmy IBM. Cena tejto bundy sa môže vyšplhať nad 75 000 dolárov.

Steve Jobs IBM
Zdroj: Steve Jobs Archive

Na aukcii sa objavujú aj ďalšie cenné kúsky, ako podpísané šeky z roku 1976, ktoré by mohli dosiahnuť viac ako 25 000 dolárov za kus. V zbierke nájdeme aj raritné polaroidové fotografie s Jobsom a zakladajúcimi zamestnancami firmy NeXT, s odhadovanou hodnotou nad 10 000 dolárov.

Záujemcovia sa tiež môžu zapojiť do dražby Jobsových vizitiek z rôznych etáp jeho kariéry, podpísanú výročnú správu Pixar z roku 1997, či jeho stredoškolskú ročenku z roku 1972.

Aukcia Steve Jobs
Zdroj: RR Auctions (snímka obrazovky, úprava redakcie)

Aukcia však nie je výhradne iba o Jobsovi. Súčasný generálny riaditeľ Apple Tim Cook sa tiež objavuje v aukcii s autografovanou fotografiou z Time 100, ktorá sa ponúka za približne 500 dolárov. Rovnako je k dispozícii aj ďalšia podpísaná fotka spolu s hudobníkom Daveom Grohlom, ktorej cena už prekonala 500 dolárov.

Aukcia RR Auctions bude prebiehať do 22. augusta, kedy sa spustí „pravidlo 30 minút“. Toto pravidlo predstavuje poslednú šancu na získanie jedinečných kúskov. Ak ste verným fanúšikom jablkovej spoločnosti a nemáte hlboko do vrecka, môžete sa do nej zapojiť aj vy na tomto odkaze. Ktorý kúsok vás najviac zaujal? Podeľte sa s nami o komentár na Instagrame alebo na Facebooku.

Prečítajte si tiež  Miliónová nehoda: Jachta Steva Jobsa narazila do luxusného plavidla v Taliansku

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 900 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJRR Auctions
Tomáš Varga
Redaktor a autor obsahu na svetapple.sk, no hlavne veľký fanúšik firmy Apple a jej ideológie. Okrem noviniek z jablkového sveta patrí medzi moje záujmy aj videoherná sféra, hudba a cestovanie.