iPhone 15 Pro je aktuálne jeden z najlepších smartfónov, aké si môžete kúpiť. Zariadenie ponúka stále kompaktné rozmery, titánový rám a veľmi ľahké telo odolné voči vode v rámci normy IP68. Okrem toho je iPhone 15 Pro vďaka čipu A17 Pro extrémne výkonný a nechýbajú mu ani špičkové fotoaparáty. Práve teraz si ho môžete kúpiť za veľmi výhodnú cenu. Aj keď sa blíži nástupca, čakanie sa vám vôbec nemusí vyplatiť – to si však vysvetlíme nižšie.

iPhone 15 Pro má 6,1″ OLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, funkciou Always-on a vysokým rozlíšením. Nechýba ani silný jas až 2 000 nitov, špeciálna ochrana Ceramic Shield či Dynamic Island, v ktorom sú schované snímače pre Face ID skenovanie tváre. Pod zadným matným sklom potom nájdete čip A17 Pro vyrábaný 3 nm procesom. Má 6-jadrovú CPU a GPU a až 8 GB RAM. Okrem iného je tu aj hardvérovo akcelerovaný ray tracing a veľmi výkonný Neural Engine. iPhone 15 Pro vďaka tomu zvládne spustiť všetky náročné aplikácie bez mihnutia oka a dokonca aj niektoré hry pre najnovšie herné konzoly (napr. Assassins’s Creed Mirage alebo Resident Evil Village).

Čo však tá cena? Zariadenie sa v čase uvedenia na trh predávalo za poriadne mastných 1 199 €. Táto čiastka však postupne klesala, až sa dostala na dnešnú o stovky eur nižšiu úroveň. iPhone 15 Pro kúpite po kliknutí na tento odkaz len za 919 €. Na to, že je to jeden z najlepších telefónov na trhu a vydrží vám dlhé roky to z nášho pohľadu vôbec nie je tak veľa peňazí.

iPhone 15 Pro má aj špičkové fotoaparáty 

Zdroj: YouTube / TechDaily (snímka obrazovky + úprava redakcie)

iPhone 15 Pro má tri snímače. Hlavný má rozlíšenie 48 Mpx, ultraširokouhlý 12 Mpx a teleobjektív 12 Mpx. Okrem toho je tu aj špeciálny 3D LiDAR skener či technológia Sensor-Shift 2, vďaka ktorej budú vaše videá neuveriteľne dobre stabilizované. Na toto sa žiaden konkurent nechytá. iPhone 15 Pro podporuje 4K video pri 60 FPS a spomalené zábery vie až do 240 FPS pri 1080p. Takisto sú tu režimy, ako ten portrétny, filmový, nočný či akčný, s ktorými si užijete veľa zábavy a natočíte / nafotíte nádherné zábery. Napokon nesmieme zabudnúť, že profesionáli môžu na iPhone 15 Pro pracovať s formátmi Apple ProRaw, ProRes či LOG!

Telefón má aj USB-C pripojenie s rýchlosťami Thunderbolt 4. Napojiť ho viete napríklad aj priamo na SSD disk. Výdrž batérie dosahuje hravo celý deň a na jej nabitie môžete použiť buď rýchly kábel, alebo MagSafe, prípadne bezdrôtový Qi2 štandard. Ak sa vám teda iPhone 15 Pro páči, po kliknutí na tento odkaz môže byť váš len za 919 € a z vlastných skúseností vieme, že v najbližších mesiacoch už oveľa nižšie nepôjde. Keď totiž vyjde nástupca, veľa ľudí bude kupovať práve starší model o niekoľko stoviek eur lacnejšie, takže oň narastie záujem a predajcovia mierne zdražejú. Tento trend pozorujeme už minimálne dva roky.

Prečítajte si tiež  Autorizované servisy spoločnosti Apple požičajú zákazníkom iPhone XR počas opravy ich zariadenia

Na iPhone 16 Pro sa vám nemusí oplatiť čakať 

iPhone 16 Pro bronze
Zdroj: X / TheAppleHub

A aj keď je jeho nástupca iPhone 16 Pro blízko, netreba zabúdať, že v čase uvedenia na trh (cca za mesiac) môže byť ťažko dostupný a samozrejme oveľa drahší. Podľa všetkého Apple zvýši jeho základnú pamäť zo 128 GB na 256 GB a tým narastie aj cenovka zo súčasných 1 199 € na minimálne 1 299 €, alebo skôr 1329 € až 1349 €. Na zľavy či cenové zvýhodnenia si budete musieť počkať až cca do februára / marca 2025!

iPhone 16 Pro má navyše vyzerať veľmi podobne, ako iPhone 15 Pro. Technologicky dostane modernejší procesor, opäť trochu vylepšené fotoaparáty, tlačidlo Capture Button či väčší 6,3″ displej, kvôli ktorému už ale nebude taký kompaktný. Rozhodnutie, ale nechávame na vás. Ak máte napríklad radi najmodernejšie technológie a nevadí vám priplatiť si, iPhone 16 Pro bude pre vás určite tou lepšou voľbou…

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -