V dnešnej dobe sa streamovacie služby stali neoddeliteľnou súčasťou každodenného života mnohých Slovákov. Nie prekvapením, že sme si ich obľúbili najmä pre širokú ponuku obsahu ale tiež vďaka exkluzívnym seriálom a filmom. Medzi týmito službami sa Disney+ profiluje ako jeden z lídrov na trhu, no najnovšie kroky spoločnosti môžu niektorých používateľov nahnevať.

Spoločnosť Disney+ nedávno oznámila, že zavedie nové predplatné tarify, ktoré obsahujú reklamy. Ide o krok, ktorý síce zníži cenu predplatného, no zároveň prináša aj nový problém, ktorým je povinné sledovanie reklám podobne, ako sme na to zvyknutí v televízii.

Používatelia, ktorí sa rozhodnú pre lacnejší balík, sa budú musieť zmieriť s tým, že ak sa pokúsia reklamy obísť alebo ich blokovať, môžu prísť o prístup ku svojmu účtu. Vyplýva to z aktualizovaných obchodných podmienok Disney+.

Tento krok nie je až taký prekvapujúci. Prakticky všetky streamovacie platformy, vrátane Disney+, čelia veľkému tlaku nielen kvôli zdieľaniu účtov, ale aj kvôli používaniu rôznych nástrojov na blokovanie reklám, ktoré ich celkom logicky pripravujú o dôležité príjmy.

Disney+ nemá na výber. Predplatitelia áno

V ére, v ktorej sú reklamy často považované za nutné zlo sa služba Disney+ rozhodla zakročiť tým najtvrdším možným spôsobom a všetkým ukázala, že blokovanie ani obchádzanie reklám v rámci lacnejšieho predplatného v žiadnom prípade tolerovať nebude.

Niektorí predplatitelia už teraz vyjadrili nespokojnosť s týmto novým prístupom, najmä s tónom, akým Disney+ komunikuje zmeny. Na druhej strane však títo ľudia majú stále možnosť priplatiť za drahší typ predplatného, ktoré je od reklám úplne oslobodený. Je to fér pre obe strany.

Pre slovenských používateľov bude zaujímavé sledovať, ako sa tieto zmeny prejavia v praxi. Ak sa rozhodnú pre tarify s reklamami, mali by si byť vedomí toho, že sa musia zmieriť so sledovaním reklám, inak im hrozí strata prístupu k službe.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  AKTUÁLNE: YouTube pritvrdil, používatelia sa sťažujú na extrémne pomalé načítanie stránky
Môže ťa zaujímať
- Reklama -