Bluetooth technológia je neustále sa vyvíjajúcim štandardom, ktorý za posledné roky prešiel značným pokrokom. Nová verzia Bluetooth 6 je ďalším krokom vpred, prinášajúcím možnosť presnejšieho sledovania zariadení. Funkcia „Channel Sounding“ sľubuje revolúciu v oblasti na centimetre presného určovania polohy. Téme sa venoval portál Macrumors.

Toto môže mať veľký dopad najmä na používateľov Apple zariadení, ktorí sú už zvyknutí na funkciu Presného hľadania v aplikácii Nájsť. Aktuálne táto technológia využíva Ultra Wideband čip, ktorý je dostupný na zariadeniach od iPhone 11 vyššie, a umožňuje nájsť napríklad AirTag alebo nabíjacie puzdro AirPods Pro 2. generácie s dokonalou presnosťou. iPhone alebo Apple Watch vás ku týmto zariadeniam navedú pomocou špeciálneho používateľského rozhrania a jemných vibrácií.

Pokiaľ ste s tým ešte nemali skúsenosť, predstavte si, že by ste mohli pomocou Apple TV alebo iného zariadenia bez UWB čipu nájsť stratené príslušenstvo s rovnakou presnosťou ako s iPhonom. Bluetooth 6 otvára dvere práve tomuto scenáru.

Kedy prídu prvé zariadenia s Bluetooth 6 na trh? 

U1 Wideband čip v iPhone 12 / 13
Zdroj: Apple

Aj keď sa zatiaľ nevie, kedy prvé zariadenia s podporou Bluetooth 6 prídu na trh, je jasné, že vývojári už začínajú pracovať na implementácii tohto štandardu. Dokonca sa predpokladá, že by to mohlo byť už do konca roka 2024.

Navyše Bluetooth 6 môže byť v kombinácii s UWB technológiou oborvským pokrokom v presnosti lokalizácie predmetov a zariadení. Nechajme sa prekvapiť, ako to bude fungovať v realite. Očakávania sú, ale vysoké.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple A13 Bionic je podľa testov 2 krát výkonnejší ako najvýkonnejší čip v Andorid smartfóne.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -