Navzdory tomu, že sa AirPods Pro nedočkali nového modelu, Apple ich nenechal odísť naprázdno. Prémiový model dostáva vylepšenie, ktoré pomôže všetkým používateľom, ktorí trpia určitým postihnutím či znevýhodnením sluchu.

Tieto nové funkcie budú súčasťou nadchádzajúcej softvérovej aktualizácie, ktorá bude dostupná už čoskoro pre všetkých používateľov. Vďaka novinkám sa dočkáme pokročilých možností starostlivosti o sluch.

AirPods Pro 2 pomôžu pri problémoch so sluchom

Medzi kľúčové funkcie patrí nový režim ochrany sluchu, ktorý bude predvolene zapnutý. Používateľom poskytne pasívne potlačenie hluku, čím umožní chrániť sluch v hlučnom prostredí. Táto funkcia je navrhnutá tak, aby minimalizovala účinky nadmerného hluku na sluch, čo je dôležité pre dlhodobé zachovanie sluchového zdravia.

AirPods Pro zdravie sluchu
Zdroj: Apple

Okrem toho Apple predstavil režim „klinickej triedy“ načúvacieho prístroja, ktorý je integrálnou súčasťou novej aktualizácie. Pred aktiváciou tohto režimu budú môcť používatelia vykonať klinicky overený test sluchu priamo cez svoje AirPods Pro 2 a iPhone.

Tento test, ktorý je možné vykonať za menej ako päť minút, bude dostupný prostredníctvom aplikácie Zdravie na iPhone. V apke si používatelia môžu následne prezrieť a bezpečne uložiť výsledky.

V prípade, že test odhalí stratu sluchu, používatelia budú môcť využiť spomínaný režim načúvacieho prístroja. Tento režim poskytne vylepšené počúvanie zvukov z okolitého sveta, čo uľahčí sledovanie konverzácií a počúvanie médií, ako sú hudba alebo podcasty. Keď je režim aktívny, AirPods Pro 2 automaticky upravia zvukový profil na základe individuálneho profilu sluchu užívateľa.

Zdroj: Apple

Nové funkcie prídu ešte tento rok

Apple uviedol, že funkcia načúvacieho prístroja prechádza schvaľovacím procesom amerického Úradu pre potraviny a liečivá (FDA) a ďalšími regulačnými orgánmi. Akonáhle bude schválená, Apple ju spustí vo viac ako 100 krajinách. Aktivácia tejto funkcie bude možná prostredníctvom bezplatnej softvérovej aktualizácie, ktorá sa do AirPods Pro 2 dostane neskôr v tomto roku.

Táto iniciatíva od Apple predstavuje významný krok vpred v oblasti zdravotnej starostlivosti a technológií, kde inovácie výrazne prispievajú k zlepšeniu kvality života ľudí s problémami so sluchom. AirPods Pro sú toho dokonalým príkladom.

Prečítajte si tiež  Apple predstavil Apple Watch Series 10. Majú obrovský displej a mnoho vylepšení

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -