Apple sa rozhodol urobiť krok smerom k používateľom a v iOS 18 predstavil funkciu „Repair Assistant„. Ako informuje Macrumors, táto inovácia umožňuje majiteľom iPhonov konfigurovať originálne náhradné diely po oprave priamo na zariadení, čo zásadne zjednodušuje celý proces servisu.

Aby sme to uviedli na jednoduchom príklade, predstavte si, že ste si nechali vymeniť displej. S novým nástrojom môžete zabezpečiť, aby funkcie ako True Tone či automatický jas fungovali bez akýchkoľvek problémov rovnako, ako na úplne novom zariadení. Podobne pri výmene batérie sa postaráte o správne zobrazovanie informácií o jej stave. Diagnostický nástroj sa tak dostal priamo do operačného systému.

Novinka podporuje aj staršie opravy, ktoré už boli vykonané 

Zaujímavosťou je, že Repair Assistant dokáže konfigurovať aj diely, ktoré boli do zariadenia vložené ešte pred uvedením iOS 18. Ak ste teda v minulosti použili originálnu Apple batériu pri výmene u tretej strany, no stále sa vám nezobrazuje jej stav, po novom si ju môžete nastaviť ako oficiálny komponent.

Samozrejme, ak servisný partner do svojho iPhonu nevložil neoriginálne náhradné diely, operačný systém iOS 18 a jeho diagnostický nástroj ich celkom pochopiteľne nedokáže správne nastaviť.

Kde sa nachádza táto nová funkcia 

Po aktualizácii na iOS 18 sa v nastaveniach pod sekciou Všeobecné > Informácie objaví nová položka „Parts and Service“ (Diely a Servis). Treba však podotknúť, že to platí iba vtedy, ak máte vymenený diel vhodný na konfiguráciu. Pre tých, ktorí opravy nemali, sa táto sekcia nezobrazí.

Kompatibilita a podporované modely

Nový Repair Assistant v iOS 18 je dostupný pre modely iPhone 12 a novšie. Umožňuje konfiguráciu nielen batérií a displejov, ale aj kamier a ďalších komponentov, ktoré podliehajú bežnému servisu.

S touto aktualizáciou Apple tiež rozširuje funkciu Activation Lock na jednotlivé diely iPhonu. Cieľom je odradiť zlodejov od rozoberania ukradnutých zariadení na súčiastky.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  iPhone zastúpil 8 z 10 priečok najpredávanejších smartfónov v roku 2022. Starý iPhone je lepší ako nový Android
Môže ťa zaujímať
- Reklama -