Podľa najnovších správ od renomovaného analytika Rossa Younga z Display Supply Chain Consultants, ktoré zdieľal portál Macrumors sa zdá, že Apple plánuje priniesť technológiu ProMotion aj do štandardných modelov iPhone 17 a nového, tenšieho iPhone 17 Air.

Pre tých čo nevedia, ProMotion je technológia umožňujúca displeju prispôsobiť obnovovaciu frekvenciu až do 120 Hz. To znamená plynulejšie prechody, rýchlejšie reakcie a celkovo lepší vizuálny dojem pri prezeraní obsahu či hraní hier. Pre tých, ktorí prechádzajú z 60 Hz displejov, to bude skutočne citeľný rozdiel.

Zaujímavé je, že zatiaľ čo pri mnohých cenovo dostupných Androidoch je 120 Hz už roky štandard, Apple ho stále nepoužíva ani v iPhone 16 / 16 Plus. Pre používateľov to bude veľký skok smerom dopredu.

Efektívnosť a úspora energie

iPhone 17 Slim
Zdroj: X / Majin Bu / The Apple Hub

Jednou z výhod ProMotion je aj schopnosť znížiť obnovovaciu frekvenciu na nižšie hodnoty, čím sa šetrí batéria. Zatiaľ čo iPhone 13 Pro dokáže klesnúť na 10 Hz, modely od iPhone 14 Pro až po iPhone 16 Pro idú až na 1 Hz, vďaka čomu je k dispozícii funkcia Always-On displeja.

Nie je však jasné, či iPhone 17 a iPhone 17 Air budú schopné dosiahnuť rovnaké hodnoty. Dá sa predpokladať, že ich Apple bude chcieť niečim odlíšiť.

Model Max. obnovovacia frekvencia Min. obnovovacia frekvencia
iPhone 16 a 16 Plus 60 Hz 60 Hz
iPhone 13 Pro 120 Hz 10 Hz
iPhone 14 Pro – 16 Pro 120 Hz 1 Hz
iPhone 17 a 17 Air 120 Hz (očakávané) 10 Hz alebo 1 Hz (neznáme)

Tabuľka vývoja ProMotion technológie v iPhone

Ross Young má v technologickej komunite dobrú povesť, pokiaľ ide o presnosť jeho predpovedí. Bol prvý, kto informoval o väčších displejoch pre iPhone 16 Pro a 16 Pro Max a jeho informácie sa neskôr ukázali ako pravdivé. Preto je veľmi pravdepodobné, že aj v tomto smere môžeme jeho správe dôverovať.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Nekonečná sága pokračuje. Proces Apple vs Epic Games sa vracia na súd
Môže ťa zaujímať
- Reklama -