Bývalý šéfdizajnér spoločnosti Apple potvrdil svoju účasť na novom projekte v oblasti hardvéru s umelou inteligenciou. Jony Ive spolu s generálnym riaditeľom OpenAI Samom Altmanom plánuje ohromné novinky na poli AI.

Toto partnerstvo, ktoré bolo predmetom špekulácií takmer rok, bolo oficiálne potvrdené denníkom The New York Times, ktorý sa téme venoval v jednom zo svojich článkov. Od projektu, ktorý má byť do konca roku financovaný až do výšky 1 miliardy dolárov sa očakávajú ohromné novinky.

OpenAI chystá revolúciu v oblasti AI hardvéru

Momentálne je tento ambiciózny projekt stále v ranom štádiu vývoja, pričom zamestnáva len 10 ľudí. Medzi nimi sú však bývalí významní dizajnéri Apple, ako Tang Tan a Evans Hankey, ktorí predtým pracovali s Ivom na vývoji iPhonu. Dizajn zariadenia vedie firma LoveFrom, ktorú založil práve Jony.

Diskusie medzi Ivom a Altmanom sa zameriavali na možnosti, ktoré ponúka generatívna umelá inteligencia pre tvorbu nových typov počítačových zariadení. Táto technológia by mala umožniť vytváranie nových používateľských možností, ktoré by presiahli schopnosti tradičného softvéru.

Hoci detaily o produktoch AI a plány na ich uvedenie na trh zostávajú utajené, tím si už vybudoval významnú pozornosť v San Franciscu. Je teda viac než jasné, že tento zatiaľ skromný projekt má ambíciu poriadne zamiešať karty v technologickom priemysle. Nám ostáva len čakať, ako sa situácia vyvinie a kedy sa dočkáme predstavenia očakávaných produktov z pera Jonyho Ivea.

Prečítajte si tiež  Čoskoro zabudneš na to, že existuje Google. OpenAI spustil vlastný vyhľadávač s ChatGPT

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -