Apple momentálne testuje novú aktualizáciu iOS 18.0.1, ktorá by sa medzi používateľov mala dostať už čoskoro. Táto opravná verzia by mala riešiť viaceré problémy hlásené používateľmi iPhonov od vydania iOS 18, ktoré sa uskutočnilo pred približne dvoma a pol týždňami.

Prvé stopy testovania iOS 18.0.1 sa objavili len nedávno v analytike portálu 9to5Mac. Očakáva sa, že Apple túto aktualizáciu uvoľní v najbližších týždňoch. Okrem toho sa na zoznam očakávaných updatov pridá aj iPadOS 18.0.1, keďže problémy hlásili aj používatelia jablkových tabletov.

Apple pracuje na niekoľkých nových updatoch

Od spustenia oboch systémov sa používatelia stretli s niekoľkými výraznými chybami. Medzi nimi bol napríklad problém v aplikácii Správy, ktorý môže spôsobiť opakované pády a stratu dát. Ďalšie hlásené problémy zahŕňajú problémy s dotykovou odozvou na iPhonoch 16.

Ďalší významný problém, ktorý Apple rieši, sa týka iPadOS 18 pre iPad Pro s čipom M4. Po hláseniach o znefunkčnení zariadení spoločnosť tento systém stiahla a dočasne zastavila jeho distribúciu. Apple potvrdil, že pracuje na oprave, avšak konkrétny časový plán na vyriešenie problému zatiaľ nebol zverejnený.

iOS 18.1 Apple Intelligence
Zdroj: Apple

Kým iOS 18.0.1 sa zameriava na opravy chýb, Apple zároveň pracuje na ďalšej väčšej aktualizácii iOS 18.1. Táto nadchádzajúca verzia by mala priniesť prvky Apple Intelligence a ďalšie zmeny, pričom jej uvedenie sa plánuje na október. Uvidíme, kedy Apple uvoľní očakávanú aktualizáciu pre všetkých používateľov.

Prečítajte si tiež  Beta verzie macOS 15.1 a iOS 18.1 prinášajú geniálnu funkciu

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -