Obľúbená streamovacia platforma Disney+ po dlhom očakávaní oficiálne implementovala novú politiku týkajúcu sa zdieľania hesiel. Po novo už používatelia nemôžu zdieľať svoje účty s osobami mimo svojej domácnosti bez príplatku, podobne ako to už pred mesiacmi spravil Netflix.

Tento krok je reakciou na snahu obmedziť neautorizované zdieľanie hesiel a zabezpečiť, že každý používateľ služby platí spravodlivú sumu. Aspoň tak to odôvodnila samotná spoločnosť Disney. Pre nás to však znamená, že si za filmy a seriály zaplatíme viac.

Za zdieľanie predplatného Disney+ si priplatíme

V USA teraz Disney+ účtuje 6,99 dolárov mesačne za pridanie ďalšieho člena k základnému predplatnému a 9,99 dolárov za pridanie člena k predplatnému Disney+ Premium. Ide teda o poriadny nárast ceny, čo vyvoláva dôležitú otázku, či sa vôbec toto predplatné oplatí a či nebude časom jednoduchšie založiť si nový profil pre ďalšiu domácnosť.

Slovenská stránka Disney+ zatiaľ ešte stále uvádza základnú cenu 9,99 € mesačne alebo 99,90 € ročne. V najbližších mesiacoch by však spoločnosť mala postupne zavádzať nové podmienky do ďalších krajín.

Disney+ predplatné Slovensko
Zdroj: Disneyplus.sk (snímka obrazovky)

Disney+ tiež umožňuje primárnym držiteľom účtov používať svoje predplatné aj mimo domova. Ak sa objaví upozornenie, že televízor nie je súčasťou domácnosti účtu, používatelia môžu vybrať možnosť „Som mimo domova“ alebo aktualizovať umiestnenie svojej domácnosti.

Tieto operácie vyžadujú jednorazový prístupový kód, ktorý je zaslaný na e-mail spojený s účtom. Podobne v súčasnosti funguje aj Netflix. Primárny majiteľ môže navyše preniesť oprávnený profil na svoje vlastné konto Disney+ alebo na profil extra člena, aby zachoval históriu sledovania a nastavenia. Čoskoro by malo nové nastavenie doraziť aj na Slovensko, no konkrétny dátum nie je v čase písania článku známy.

Prečítajte si tiež  AKTUÁLNE: Disney+ prichádza s extrémne lacným predplatným. Ponuka je časovo limitovaná

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -