V dnešnej digitálnej a internetovej dobe sa spoliehame na neustálu dostupnosť bankových služieb. Aj tie však niekedy treba aktualizovať či vylepšovať a presne toto sa stane už o pár dní. Známa banka mBank oznámila plánovanú odstávku svojich systémov na 29. septembra 2024 od 2:00 do 9:00. Ide o súčasť väčšej aktualizácie, ktorá má priniesť zlepšenia v poskytovaných službách.

Ktoré služby budú nedostupné?

Počas odstávky nebudú fungovať nasledujúce kľúčové služby:

  • Internet banking
  • Mobilná aplikácia
  • Platby kartou na internete
  • Systém žiadostí o produkty
  • SMS notifikácie
  • mLinka

Je teda zrejmé, že ide o zásadný výpadok, ktorý môže ovplyvniť bežné bankové operácie klientov. A hoci bude prebiehať v skorých ranných hodinách, existujú zamestnania, ktorých sa to môže dotknúť.

Čo to znamená pre klientov?

Výpadok služieb môže znamenať, že v uvedenom čase nebudete môcť vykonať žiadne online platby, skontrolovať zostatok na účte či kontaktovať banku cez mLinku. Preto je dôležité naplánovať si finančné operácie vopred a byť pripravený na možné obmedzenia.

Ako sa pripraviť?

Ak plánujete v tomto čase vykonávať dôležité transakcie, odporúčame ich presunúť na iný termín. Po ukončení odstávky môže byť potrebné obnoviť stránku internet bankingu pomocou kombinácie kláves Ctrl+F5.

Banka sa vopred ospravedlňuje za spôsobené nepríjemnosti. V dnešnej dobe je okamžitý prístup k financiám kľúčový, a preto je pochopiteľné, že takýto výpadok môže spôsobiť komplikácie. mBank však sľubuje, že systémy budú opäť spustené čo najskôr.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Pozor na diaľničnú známku: Na Silvestra sa nemusí dať kúpiť
Môže ťa zaujímať
- Reklama -