Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) vydala na svojej oficiálnej internetovej stránke oznámenie, pri ktorom by mal spozornieť každý, kto má doma vysávač značky Philips. Spoločnosť Versuni Czech Republic s.r.o. totiž oficiálne oznamuje, že z trhu sťahuje vysávače Philips série 2000 a 3000 a pre ich existujúcich majiteľov poskytne bezplatnú výmenu batérií, ktoré môžu byť potenciálne nebezpečné.

Nakoľko je týchto vysávačov na slovenskom trhu hneď niekoľko druhov, SOI na svojej oficiálnej internetovej stránke vypísala aj všetky modely podľa typových čísel, ktoré si treba skontrolovať. Konkrétne ide o modely:

  • XC2011
  • XC2012
  • XC3031
  • XC3032
  • XC3033
  • XC3131
  • XC3132
  • XC3133

Prečo sú tieto vysávače od Philips nebezpečné?

Philips
Zdroj: Philips

Podľa oficiálnej správy sú tieto vysávače náchylné na mechanické nárazy, ako sú silné pády alebo opakované nárazy, ku ktorým môže dochádzať počas vysávania. Práve tie môžu zapríčiniť prehriatie batérie a jej následne vzplanutie. Ak teda chcete eliminovať riziko požiaru, mali by ste zbystriť pozornosť.

Ako zistíte, či je váš vysávač dotknutý?

  1. Skontrolujte typové číslo na vysávači. Ak sa zhoduje s niektorým z vyššie uvedených čísel, váš vysávač je predmetom stiahnutia z trhu.

    Philips
    Zdroj: SOI
  2. Skontrolujte označenie S/N na batérii. Ak je označenie S/N (YYWW) v rozsahu 2328-2423, batériový blok je potrebné vymeniť.
    Philips
    Zdroj: SOI

    Philips
    Zdroj: SOI

Čo robiť, ak vlastníte dotknutý model?

Spoločnosť odporúča okamžite prestať používať vysávač a odpojiť ho od nabíjania, aby sa eliminovalo riziko požiaru v prípade, že sa u vysávača prejavuje problém s prehrievaním. Následne sa zaregistrujte na stránke philips.sk, kde získate pokyny na bezplatnú výmenu batérie a bezpečnú likvidáciu starého akumulátora.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  AKTUÁLNE: Apple na Slovensku spustilo revolučnú novinku pre Mapy
Môže ťa zaujímať
- Reklama -