Tieto nedostatky lacných skiel už ale môžu byť minulosťou. Stačí sa zoznámiť s jedinečnými ochrannými sklami od dánskeho výrobcu PanzerGlass™. Prečo sa im oplatí venovať pozornosť a ktorými benefitmi si vás získajú?

1. Unikátne sklo z Japonska 

Ochranné sklá PanzerGlass™ sú vyrábané z jedinečného japonského skla Asahi, ktoré má dlhú tradíciu a používa sa všade tam, kde je potrebná vysoká odolnosť, no zároveň špičková priehľadnosť. Toto sklo má unikátnu štruktúru, vďaka ktorej v ňom nedochádza k lámaniu svetla. Teda, keď ho nalepíte na displej, nezhorší jeho farebnosť alebo čitateľnosť. Prakticky ani nebudete vedieť, že ho máte na vašej obrazovke.

A je tu ešte jedna veľká výhoda. Ochranné sklá PanzerGlass™ sú navrhnuté a vyladené s dôrazom na to, aby nijako neovplyvňovali dotykové vlastnosti displeja. 100 % zachovávajú jeho citlivosť, takže sa nemusíte obávať, že kvôli ochrannému sklu sa vám bude horšie pracovať s vaším smartfónom, ako to niekedy býva pri menej kvalitných sklách.

PanzerGlass
Zdroj: PanzerStore

2. Poctivá temperácia v peci, nie chemicky

Ďalšou veľkou výhodou skiel PanzerGlass™ je skutočnosť, že pri výrobe sú temperované v peci, nie chemicky. Temperácia je proces, pri ktorom ochranné sklo získava svoju výslednú tvrdosť a pevnosť. Väčšina výrobcov v dnešnej dobe využíva chemickú temperáciu, ktorá je rýchla a lacná. No nie je tak efektívna. Výsledné sklo preto nemá až tak vysokú tvrdosť a pevnosť ako pri temperácii v peci. Nehovoriac o tom, že sa v ňom môžu nachádzať mikrotrhliny.

Sklá PanzerGlass™ sú pri výrobe temperované v peci pri teplote 500 °C po dobu až 5 hodín. Tento proces nie je zrovna najrýchlejší a najlacnejší, ale prináša zaslúžené ovocie. Jeho výsledkom je sklo s mimoriadne tvrdým povrchom, ktoré bez najmenšieho zaváhania odoláva aj silným nárazom a pádom.

PanzerGlass
Zdroj: PanzerStore

3. Výnimočná odolnosť voči nárazom a škrabancom

Cenovo dostupné sklá nižšej kvality majú obvykle pomerne mäkký povrch. Ak nosíte svoj telefón vo vrecku s kľúčmi alebo mincami, po pár mesiacoch už na ochrannom skle uvidíte škrabance a ryhy, ktoré zhoršujú čitateľnosť displeja a nevyzerajú zrovna najlepšie. Tohto problému sa pri PanzerGlass™ nemusíte obávať, keďže povrch je vďaka temperácii v peci mimoriadne odolný.

Zároveň, vďaka precíznemu postupu výroby ochranné sklá PanzerGlass™ vo svojej štruktúre nemajú mikrotrhliny, ktoré sa veľmi často objavujú pri menej kvalitných sklách. Teda, aj keď vám telefón spadne na zem z väčšej výšky alebo do neho silnejšie udriete tvrdým predmetom, nestane sa vám, že sklo hneď popraská a budete ho musieť vymeniť.

Prečítajte si tiež  Apple chystá veľkú zmenu pre svoje zariadenia. Pripravte sa na príchod kvalitnejších MicroLED obrazoviek

4. Štyri vrstvy pre váš komfort a bezpečnosť

Ochranné sklo PanzerGlass™ nie je tvorené len jednou vrstvou. Pozostáva rovno zo 4, ktoré mu dodávajú jeho jedinečné vlastnosti.

  • Silikónová vrstva je na spodnej strane ochranného skla a zabezpečuje jeho dokonalé priľnutie k displeju. Zároveň vyhladzuje už existujúce škrabance na obrazovke používaného smartfónu.
  • Fólia proti rozbitiu zabraňuje zraneniu, ak by sklo náhodou pri silnejšom náraze prasklo. Drží ho pokope, aby nevznikli ostré úlomky.
  • Tvrdené sklo je kľúčová vrstva, pohlcuje energiu nárazov a chráni displej smartfónu pred popraskaním či škrabancami.
  • Oleofóbna vrstva na povrchu ochranného skla redukuje odtlačky prstov a mastné šmuhy, takže zabezpečuje krištáľovo čistý pohľad na displej.
PanzerGlass
Zdroj: PanzerStore

5. Aplikáciu zvládnete aj doma

Vývojári PanzerGlass™ navrhli celý postup aplikácie skla na displej tak, aby ste ho zvládli v pohodlí domova, aj keď v tomto smere nemáte vôbec žiadne skúsenosti. V balení novších modelov skiel nájdete špeciálny rámik EasyAligner vyrobený zo 100 % recyklovaného plastu, vďaka ktorému vám aplikácia skla zaberie len niekoľko minút.

Pomocou rámiku EasyAligner sklo zarovnáte presne na stred displeja hneď na prvýkrát, takže bude aplikované ako od profesionála a nemusíte sa obávať ani vzduchových bublín. Aplikáciu vám uľahčí tiež prehľadný návod v balení alebo video-návod dostupný cez QR kód.

6. Dôraz na ekológiu

Spoločnosť PanzerGlass™ kladie veľký dôraz nielen a odolnosť a kvalitu svojich produktov, ale aj na udržateľnú budúcnosť. Snaží sa minimalizovať množstvo vyprodukovaných emisií pri výrobe či doprave a ochranné sklá, puzdrá či kryty na objektívy navrhuje tak, aby čo najviac predĺžili životnosť zariadení a prispeli tak k zmenšovaniu elektronického odpadu.

Okrem toho, všetky výrobky sa dodávajú v krabičke vyrobenej z recyklovateľného papiera s certifikátom FSC™. A len pre zaujímavosť, v roku 2024 znížil PanzerGlass™ množstvo papiera používaného na výrobu obalov priemerne o 66 %.

Túžite aj vy po neprekonateľnej ochrane vášho smart zariadenia? Vyberte si zo širokej ponuky produktov na PanzerStore.sk!

Logo PanzerStore
Zdroj: PanzerStore.sk
Môže ťa zaujímať
- Reklama -