Na internetovom portáli 9to5Mac sa pred pár dňami objavila nová správa od analytikov zo spoločnosti Barclays, ktorá prináša zaujímavé zistenia o iPhone 16, ktorý je v predaji sotva niekoľko týždňov.

Podľa tejto správy Apple znížil produkciu najnovšieho modelu o tri milióny kusov na nadchádzajúce mesiace, pretože sa nepredáva zďaleka tak dobre, ako by si kompetentní želali. Toto odhalenie je spojené s nedávnymi kontrolami dodávateľského reťazca, ktoré poukázali na zmeny v objednávkach u kľúčových partnerov.

Oficiálne to však spoločnosťou Apple nebolo potvrdené – čo pochopiteľne nie je nič prekvapivé, nakoľko by jej takáto informácia mohla poškodiť na akciových trhoch.

iPhone 16 nie je až tak žiadaný, ako si Apple myslel

Podrobné kontroly predajnosti, ktoré uskutočnila spoločnosť Barclays ukazujú, že pri uvedení iPhonu 16 na trh by mohol predaj klesnúť až o 15 % v medziročnom porovnaní.

Toto pomerne extrémne číslo neprekvapuje, keďže trh so smartfónmi čelí mnohým výzvam. Jedným z aspektov je obmedzený prístup k AI prvkom mimo USA a nedostatočná motivácia zákazníkov na prechod k novým modelom, v ktorých chýba inovácia.

Apple iPhone 16
Zdroj: Apple

Septembrový štvrťrok našťastie vyšiel podľa plánov

Naopak, pokiaľ ide o septembrový štvrťrok, výrobné plány spoločnosti Apple vyzerajú optimisticky. Dodávky iPhonu by mali dosiahnuť hranicu 51 miliónov kusov, čo zahŕňa mesiace júl, august a september.

Súčasný štvrťrok sa však javí ako viac rizikový. Tieto problémy sú čiastočne spôsobené zavádzaním novej platformy Apple Intelligence, ktoré nebolo prijaté tak, ako by sa očakávalo.

Pri vydaní nového systému iOS 18.1 Apple musí počítať s tým, že zákazníci v krajinách EÚ a Číne sú od najžiadanejších noviniek prakticky úplne odrezaní. Navyše ani tieto novinky v rámci Apple Intelligence neprídu všetky (v USA), ale budú sa uvoľňovať postupne, možno aj niekoľko rokov.

V konečnom dôsledku tieto poznatky naznačujú, že Apple možno čelí väčším výzvam, než sa očakávalo a ešte pred pár mesiacmi zdalo. Odpoveď na to, ako sa s nimi spoločnosť vyrovná bude zásadná pre jej pozíciu na trhu v nasledujúcich mesiacoch. Nechajme sa prekvapiť.

Prečítajte si tiež  Prestane Apple predstavovať nový iPhone každý rok? Zmena stratégie je možno na stole

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -