Aj keď sa to nezdá, od uvedenia súčasného Airtagu na trh prešli už tri roky a napriek tomu, že ide o nenápadné zariadenie, ktoré nepotrebuje extra prepracovaný harvér by už mohol byť ten správny čas na upgrade. Apple plánuje pre svoj lokátor niekoľko inovácií, vďaka čomu sa zariadenie stane ešte efektívnejšie.

Prvá generácia AirTagu od svojho predstavenia neprešla žiadnou hardvérovou aktualizáciou. Podľa zdrojov z dodávateľského reťazca Apple intenzívne vyvíja jeho nástupcu, ktorý prinesie niekoľko zaujímavých noviniek.

AirTag 2 sa ukáže už o niekoľko mesiacov

Podľa najnovších údajov zverejnených analytikom Markom Gurmanom z Bloombergu, by mala byť druhá generácia AirTagu predstavená už v prvej polovici roku 2025. Tieto zistenia sú súčasťou širšieho zoznamu produktov, ktoré Apple plánuje uviesť na trh o niekoľko mesiacov.

AirTag
Zdroj: Unsplash / Mark Chan

Nový AirTag, označený interným kódom B589 prinesie zlepšenia v oblasti sledovania polohy vďaka novému čipu. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o Ultra Wideband čip druhej generácie, ktorý bol už implementovaný vo všetkých modeloch iPhonu 15 minulý rok.

Zaujímavou novinkou je aj možné prepojenie AirTagu so súpravou Vision Pro, čo naznačuje, že Apple by mohol týmto krokom prehĺbiť prepojenie s ďalšími zariadeniami.

Pokiaľ ide o dizajn, zatiaľ sa nepredpokladajú žiadne radikálne zmeny vzhľadu AirTagu. Apple sa zrejme chce zamerať skôr na vylepšenie funkcionality ako na estetické úpravy. Na druhú stranu, pri zariadení ako AirTag sú možnosti vizuálu celkom obmedzené a použitie rovnakého dizajnu nebude určite nikomu prekážať.

A ak sa vám nechce čakať na inovácie, ktoré koniec koncov nebudú nijak prevratné, AirTag si môžete kúpiť namiesto pôvodných 39 € po kliknutí na tento odkaz len za 24 €. Ak ho ešte nemáte a chcete si ho vyskúšať, teraz je tá správna chvíľa.

Prečítajte si tiež  AirTag kúpite brutálne lacno. Vyskúšať by si ho mal každý

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -