Portál MacRumors sa podelil o zaujímavý objav v backende aplikácie Peňaženka na iPhone. Spoločnosť Apple sa podľa neho chystá rozšíriť podporu digitálnych kľúčov od auta pre vybrané modely vozidiel ďalších troch veľkých značiek. Pre ich majiteľov pôjde o obrovský benefit.

Na zoznam podporovaných výrobcov má čoskoro pribudnúť Volvo, Polestar a Audi. Táto funkcia umožní majiteľom iPhonov alebo inteligentných hodiniek Apple Watch s NFC čipom bezkontaktné odomykanie a do určitej miery aj ovládanie svojich vozidiel. Nie je vďaka tomu potrebné so sebou nosiť fyzické kľúče.

Digitálny kľúč budú podporovať vozidlá Volvo, Audi a Polestar

Kľúč v aplikácii Wallet mení spôsob, akým pristupujeme k našim automobilom. Umožňuje odomknúť, zamknúť a dokonca naštartovať vozidlo jednoduchým priblížením zariadenia k NFC čítačke kompatibilného vozidla.

Funkcionalita sa môže líšiť v závislosti od automobilky a konkrétneho modelu, čo naznačuje prispôsobivý prístup Apple k rôznym technickým a bezpečnostným špecifikáciám jednotlivých značiek.

BMW digitálny kľúč v iPhone
Zdroj: MacRumors

Tento koncept však nie je úplnou novinkou. Apple už v roku 2022 zaviedol podporu digitálnych autokľúčov. Známi výrobcovia automobilov ako BMW, BYD, Hyundai / Genesis / Kia, Lotus, Mercedes-Benz a RAM už túto vychytávku implementovali.

Zoznam podporovaných vozidiel je dostupný na oficiálnej webovej stránke Apple, kde nájdete aj sekciu o dostupnosti modelov CarPlay.

Nedávno sa objavili správy, že niektorí používatelia majú problém so sekundárnymi kľúčmi od auta v aplikácii peňaženka. Ide o majiteľov vozidiel BMW, ktorý sa s chybou stretli po prechode na iOS 18.

Po aktualizácii im prestali fungovať sekundárne kľúče, ktoré sa zväčša používajú pre členov rodiny a ostatných šoférov s prístupom k vozidlu. Apple už podľa všetkého na oprave pracuje.

Prečítajte si tiež  Apple CarPlay dominuje: Vodiči ho uprednostňujú pred Android Auto

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 900 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -