Apple opäť prekvapil celý svet svojimi inováciami, keď pred pár minútami z ničoho nič predstavil nový iPad mini. Tento kompaktný tablet kombinuje vysoký výkon s elegantným dizajnom, čím sa stáva atraktívnou voľbou pre technologických nadšencov. A hoci vyzerá na prvý pohľad rovnako, ako predchodca, vo vnútri sa toho zmenilo pomerne dosť.

Nový iPad mini je poháňaný 3 nm procesorom A17 Pro (pravdepodobne) s 8 GB RAM, ktorý podľa Apple prináša 30 % nárast výkonu CPU a 25 % zlepšenie GPU oproti predošlej generácii, vďaka čomu si na ňom užijete náročnejšie aplikácie ale hlavne hry. Veď tento kompaktný tablet je na ne ako stvorený.

Apple vylepšil aj fotoaparát a pridal podporu Apple Pencil Pro

iPad mini 7 bol vybavený vylepšeným 12 Mpx širokouhlým fotoaparátom s technológiou Smart HDR 4. Samozrejmosťou je možnosť natáčať videá do 4K pri 60 FPS.

Okrem toho podporuje nový iPad mini 7. generácie aj ceruzku Apple Pencil Pro. Tá prináša aj reakcie na tlak, haptickú spätnú väzbu a ovládanie gestami, čím zlepšuje používateľský zážitok pri kreslení a písaní. Výhodou je tiež podpora funkcie Apple Pencil hover – displej reaguje na ceruzku ešte skôr, než sa jej dotknete.

iPad mini 7
Zdroj: Apple

iPad mini 7 už podporuje Apple Intelligence 

Nový systém Apple Intelligence poskytuje pokročilé nástroje na písanie, generovanie obrázkov a automatizáciu úloh. Tento systém kombinuje spracovanie na zariadení s modelmi v cloude, čo zabezpečuje rovnováhu medzi výkonom a ochranou súkromia. Tablet tiež vylepšuje bezdrôtovú konektivitu vďaka technológii Wi-Fi 6E.

Ako sme však napísali na začiatku, iPad mini zostáva pri svojom kompaktnom dizajne s uhlopriečkou 8,3 palca a je dostupný v štyroch farbách, vrátane novej modrej a fialovej. Z ponuky vypadla slabšie predávaná ružová.

iPad mini 7
Zdroj: Apple

Cena začína na Slovensku na 599 € za model s 128 GB úložiskom, pričom 64 GB verzia úplne vypadla z ponuky. Predobjednávky začínajú dnes a tablet bude dostupný od 23. októbra.

Porovnanie Špecifikácií iPad mini 6 vs iPad mini 7

Funkcia Predchádzajúci iPad mini 6 Nový iPad mini 7
Procesor A16 A17 Pro
Výkon CPU +30%
Výkon GPU +25%
Fotoaparát 12MP 12MP + Smart HDR 4
Apple Pencil Apple Pencil 1 & 2 Apple Pencil Pro
Wi-Fi Wi-Fi 6 Wi-Fi 6E
USB-C Áno Áno (rýchlejší prenos dát)

Záverečné hodnotenie

Nový iPad mini 7 predstavuje malý krok vpred pre Apple, prinášajúc zvýšený výkon a nové funkcie, ktoré zlepšujú jeho použiteľnosť. Ako profesionál verím, že tento tablet osloví široké spektrum používateľov, od kreatívnych profesionálov až po bežných zákazníkov hľadajúcich výkonné a štýlové zariadenie na dlhé cesty. Práve na tento účel je totiž iPad mini vďaka svojim malým rozmerom a veľkému displeju ako stvorený.

Prečítajte si tiež  Takto by mal vyzerať nový MacBook Air pre rok 2022. Dostane notch a modernejší dizajn

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -