Apple dnes oznámil vydanie novej aktualizácie firmvéru pre slúchadlá AirPods Pro 2. Nový softvér zahŕňa obe verzie slúchadiel a to ako s konektorom Lightning, tak aj modernejšiu verziu s USB-C. Táto aktualizácia, označená číslom zostavy 7B5013d, nasleduje po predchádzajúcej verzii 7B5013c a momentálne je dostupná výhradne pre vývojárov.

Detaily o tom, čo nová aktualizácia firmvéru prináša, zatiaľ nie sú úplne známe. Jedno čiastočné odhalenie tu však predsa máme. Apple na nedávnej konferencii okrem nových AirPods Max a základných AirPods 4 predstavil aj novú funkciu pre model Pro 2.

AirPods Pro 2 čoskoro dostanú pomôcku pre slabo počujúcich

Prémiový model dostane vylepšenie, ktoré pomôže všetkým používateľom, ktorí trpia určitým postihnutím či znevýhodnením sluchu. Medzi kľúčové funkcie patrí nový režim ochrany sluchu, ktorý bude v predvolenom nastavení aktívny.

AirPods Pro zdravotné funkcie
Zdroj: Apple

Používateľom poskytne pasívne potlačenie hluku, čím umožní chrániť sluch v hlučnom prostredí. Táto funkcia je navrhnutá tak, aby minimalizovala účinky nadmerného hluku na sluch, čo je dôležité pre dlhodobé zachovanie sluchového zdravia.

Hoci je prístup k tejto beta verzii firmvéru momentálne obmedzený len na vývojársky kruh, Apple plánuje v blízkej budúcnosti sprístupniť aktualizáciu všetkým používateľom.

Ako nainštalovať beta verziu firmvéru na AirPods Pro 2

Na rozdiel od iOS alebo macOS, proces inštalácie beta firmvéru pre AirPods je o niečo komplikovanejší a vyžaduje si vývojársky účet. Ten je však už nejaký čas k dispozícii zdarma. Ak sa teda chcete pustiť do testovania nových funkcií, tu je návod, ako nato:

  1. Najprv sa uistite, že máte v iPhone v nastaveniach zapnutý vývojársky režim. Môžete to skontrolovať v časti Nastavenia -> Súkromie a bezpečnosť -> Vývojársky režim.
  2. Po jeho aktivácii prejdite do sekcie vývojárskych nastavení.
  3. V spodnej časti nájdete možnosť Pre-Release Beta Firmware, kde si vyberiete AirPods, ktoré chcete registrovať do testovania beta verzie.
AirPods Pro
Zdroj: Apple

Dôležitá poznámka: inštalácia môže niekedy vyžadovať pripojenie vášho iPhone k počítaču Mac so spustenou aktuálnou beta verziou Xcode. Deje sa to najmä vtedy, ak neviete aktivovať alebo nevidíte vývojársky režim priamo na zariadení.

Prečítajte si tiež  AirPods Pro 2 vs. AirPods 4 - ktoré si kúpiť?

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 900 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -