Ponuka jablkových telefónov sa na jar budúceho roka opäť rozšíri o nového člena. Apple prinesie nový iPhone SE 4, ktorý dostane poriadnu dávku modernizácie. Okrem nového dizajnu a výkonnostných vylepšení však príde aj s jednou zásadnou novinkou, ktorá sa od zvyčajnej filozofie SE línie značne odlišuje.

iPhone SE už roky symbolizuje cenovo prístupnejšiu voľbu s technológiami prebratými z predchádzajúcich modelov. Napriek tomu, že skratka „SE“ oficiálne zostáva až doteraz nevysvetlená, bežne sa interpretuje ako indikátor lacnejšieho modelu. Budúci model však prinesie úplnú novinku v podobe 5G modemu z dielne spoločnosti Apple.

Apple zakomponuje svoj 5G modem do iPhonu SE 4

Tento krok je pre Apple značne neobvyklý. iPhone SE 4 totiž bude prvým zariadením, ktoré bude obsahovať vlastný 5G modem, ktorý podporuje aj Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Tento interný vývoj je výsledkom dlhodobého úsilia, v ktorom chce Apple nahradiť komponenty od dodávateľov tretích strán svojimi vlastnými.

iPhone 5G pripojenie
Zdroj: DALL-E

iPhone SE 4 bude pokusným králikom 

Táto strategická voľba môže byť motivovaná niekoľkými faktormi. Jedným z nich je fakt, že využitím nového modemu v cenovo dostupnejšom modeli môže Apple testovať a optimalizovať technológiu v menej rizikovom prostredí, ako keby ju nasadil hneď do novej línie modelov, o ktoré bude oveľa väčší záujem a pri ktorej jednoducho nie je priestor na chyby.

Vlastný 5G modem prinesie výhody pre Apple aj zákazníka 

Vlastná výroba 5G modemu umožňuje Apple lepšiu kontrolu nad integráciou hardvéru a softvéru. To môže potenciálne zvýšiť výkon a efektivitu zariadenia.

Z pohľadu financií by mala výroba vlastného modemu v dlhodobom horizonte znižovať náklady. Vďaka tomu bude možné udržať cenu iPhonu SE na sympatickej úrovni.

Odhadujeme, že cenovo dostupný model by mal štartovať so 128 GB pamäťou s cenovkou 599 € s DPH. Vďaka jeho predstaveniu Apple zaplní chýbajúcu medzeru vo svojej ponuke a aj napriek niekoľkým kompromisom pôjde o poriadne nabité zariadenie za prijateľnú sumu.

Prečítajte si tiež  Únik odhalil, ako bude vyzerať iPhone SE 4. Chýba mu dôležitý detail

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -